2024. március 29. - Auguszta

Hülyeség a köbön: XXI. századi jelenség

Félrehallás miatt tört ki riadalom egy repülőgépen az Egyesült Államokban: több utas bombának hallotta a mama szót, amely angolul hasonlóan hangzik: bomb, illetve mom.
2012. február 28. kedd 12:53 - HírExtra
A pilóta egy földi légiirányító kérésére születésnapi köszöntőt mondott a kihangosítóba a kolléga anyjának tiszteletére, aki a gépen utazott. A pilóta azzal kezdte mondandóját, hogy "mama van a gépen", amit sok utas úgy értett, hogy bomba van a gépen, és riadalmában már nem figyelt a folytatásra. Bár mindenki ülve maradt, buzgón kérdezgették egymást az utasok, majd pedig a személyzet tagjait arról, hogy pontosan mit is mondott a pilóta.

Az utaskísérőknek lépten-nyomon el kellett magyarázniuk, hogy tényleg nincs pokolgép a fedélzeten: robbanó anyag helyett születésnapos mama van.

A Baltimore-ból New Yorkba tartó járat gond nélkül leszállt, ám több utasa annyira dühös lett a történtek miatt, hogy panaszt tett a légügyi hatóságnál, amely megígérte, hogy utánanéz annak, szabályos volt-e a légi irányító kérése. A pilóta ellen nem indított vizsgálatot - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását