2024. április 27. - Zita

Késeket kerestek

Kések és más veszélyes tárgyak után kutatnak a pekingi metró forgalmasabb bejáratainál felállított biztonsági ellenőrzőpontoknál. A repülőtereken megszokott csomagátvilágító berendezéseket május eleje óta használják.
2008. május 10. szombat 09:20 - Hírextra
Az ötkarikás játékok közeledtével a különösen veszélyes vágóeszközök, mint például a bicskák, a vércsatornás kések, valamint a 22 centiméternél nagyobb pengehosszúságú tőrök vásárlása is csak személyigazolvány felmutatásával lehetséges - áll a kínai közbiztonsági minisztérium közleményében.

Az illegális, különösen veszélyes szúró-vágó fegyverek után kutatva a kínai rendőrség a késeket gyártó üzemeket is ellenőrzi. Az olimpiai sportolóknak címzett küldeményeket röntgenberendezéssel világítják át, ezen kívül a kollégiumok lakói és a sportrendezvényekre látogatók is fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak.

A kínai etnikai kisebbségek által használt vágóeszközökre vonatkozó szabályokat a helyi kormányzatok szabályozzák.

Az olimpiára készülő Pekingben a látványos biztonsági intézkedések egyelőre még könnyen kijátszhatók, az utasok ellenőrzését ugyanis csak a fontosabb csomópontokban kezdték el, a kisebb kézitáskákat ritkán világítják át, miközben a bűncselekmények elkövetésénél sem a hentesbárdok, hanem a rövidpengéjű kések dominálnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását