2024. május 3. - Tímea, Irma

BÉT: gyengülésre várva

Nyitásban gyengülést várnak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.
2012. február 10. péntek 10:41 - HírExtra
Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary kereskedési igazgatója szerint bizonytalan a "kép", a csütörtöki kereskedést is a profit realizálás jellemezte és pénteken ez folytatódhat. Ennek irányába hat, hogy picit gyengült a forint és az euró a dollárral szemben.

A bizonytalanságot az okozza, hogy kézzel fogható eredmény nélkül zárult az euróövezeti gazdasági és pénzügyminiszterek csütörtök esti találkozója, ahol felszólították Görögországot, igazolja: valamennyi fontosabb politikai erő hajlandó alávetni magát a nemzetközi hitelezők reformelőírásainak. A miniszterek jövő hét szerdán tartanak újabb tanácskozást, hogy végre megállapodás születhessen a második, 130 milliárd eurós mentőcsomagról.

Miszkuj Tünde, a Raiffeisen Bank Zrt. részvénykereskedési vezetője mínuszos nyitást vár. A szakértő szerint a görögök "házi feladata" miatt Európa is gyengüléssel nyithat. A szakértő szerint elképzelhető, hogy az OTP "betekint" 4.000 forint alá, de kisebb korrekció után a zárás már pluszos lehet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 270,63 pontos, 1,37 százalékos csökkenéssel, 19.453,71 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 17,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 345 forinttal, 1,71 százalékkal 19.850 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 75 forinttal, 1,81 százalékkal 4.060 forintra esett, forgalmuk 12,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,12 százalékkal 528 forintra gyengült, forgalma 769,7 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 45 forinttal, 0,12 százalékkal 38.950 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását