2024. április 19. - Emma

Predoiu az ideiglenes kormányfő

Traian Basescu román államfő Catalin Predoiu igazságügy-minisztert nevezte ki hétfőn ideiglenesen a román kormány élére.
2012. február 6. hétfő 15:12 - HírExtra
A román elnöki hivatal közleményben tudatta, hogy Traian Basescu államfő tudomásul vette Emil Boc miniszterelnök lemondását, és az új kormány megalakulásáig Catalin Predoiu igazságügy-minisztert bízza meg a kormány irányításával.

A döntés szokatlannak számít Romániában, ahol korábban az átmeneti kormányzást az új kormány hivatalba lépéséig a távozó miniszterelnök látta el. Az ideiglenesség időszaka a 2009-es kormányválság idején 71 napig tartott. Ekkor a bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott első Boc-kormány után Emil Boc vezette az ideiglenes kabinetet is.

Catalin Predoiu egyébként a Boc-kormány politikailag nem elkötelezett tagja. Korábban Calin Popescu Tariceanu liberális kormányában is igazságügy-miniszteri posztot töltött be.

Traian Basescu államfő a délutáni órákra halasztotta a parlamenti pártok vezetőivel eredetileg délre tervezett tanácskozását.

A baloldali ellenzék vezetői közölték, hogy előre hozott választások kiírását kérik az államfőtől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását