2024. május 17. - Paszkál

Időjárás: -40 és -15 fok között

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei szerint a következőképpen alakul Európa és Magyarország időjárása.
2012. február 5. vasárnap 13:43 - HírExtra
Időjárási helyzet Európában:

Az Uráltól Spanyolországig hosszan elnyúló, magasnyomású zóna húzódik. Területén folyamatosan áramlik a kontinentális eredetű hideg, száraz levegő déli, délnyugati irányba. A szibériai hideg masszívságát jól jelzi, hogy még Spanyolországban is -5 fok alatti minimum hőmérsékletet regisztrálnak. Közép-Európában -15, -20, Finnország északi részén pedig -30, -40 fok a jellemző érték.

+5 fokot meghaladó maximum hőmérséklet csupán a Brit-szigeteken, az Ibériai-félszigeten és a Görög szigetvilágban fordul elő. A kontinens nyugati partjainál egy ciklon okoz esőt, illetve havazást. Ugyanakkor Olaszországtól a Balkán-félszigeten át Fehéroroszországig egy másik, hullámzó frontálzóna húzódik, területén sokfelé intenzíven havazik, hófúvás is előfordul. A Kárpát-medencébe hétfő estig eleinte alacsonyabb, majd éjszakától ismét nagyobb nedvességtartalmú levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területére hétfő estig:

Vasárnap a Tiszántúl kivételével hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A Dunától keletre várható helyenként havazás, hószállingózás. Az éjszaka második felében dél felől ismét beborul az ég, hajnalban délen újabb hóesés kezdődik. Hétfőn napközben sokfelé valószínű váltakozó intenzitású havazás.

A legtöbb friss hó a Dél-Dunántúlon, a legkevesebb északkeleten várható. Az északkeleten erős, a Nyugat-Dunántúlon hétfőn már viharos északi szél miatt hófúvásra is számítani kell.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -13, -20 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -7, -13 fok között valószínű.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását