2024. május 10. - Ármin, Pálma

Arn Gréta bizonyíthat

Hétfőn Melbourne-ben elkezdődnek a küzdelmek az ausztrál teniszbajnokságon, az idei első Grand Slam-tornán, amelyen egy magyar játékos indul: a hölgyek mezőnyében Arn Gréta alanyi jogon került a 128-as elitmezőnybe.
2012. január 14. szombat 10:49 - HírExtra
További három magyar versenyző, Babos Tímea, Jani Réka-Luca és Czink Melinda is szerencsét próbált a nagyszabású viadalon, ám a selejtező második körében mindannyian kikaptak.

A 33 esztendős és ezzel a női mezőnyben lassan korelnöknek számító Arn Gréta nagyon gyengén kezdte az idei évet: a múlt héten címvédőként már az első körben kiesett az aucklandi tornán és vasárnap Hobartban is a nyitófordulóban búcsúzott. Jelenleg csak a 92. a rangsorban.

Ezzel együtt alapvetően szerencséje volt a sorsolásnál, roppant erős rivális helyett a 20 éves kanadai Rebecca Marino lesz az ellenfele az első fordulóban. Eddig még nem találkoztak WTA-tornán. Marino jelenleg a 63. a rangsorban, de a nyáron még a 38. volt. Állítólag nagyszerűen adogat és az alapvonalról is gyilkos erejű ütései vannak. Tavaly a második körben esett ki, de ahogy mondani szokás, "állva halt meg", három játszmában kapott ki a hatodik helyen kiemelt Francesca Schiavonétól. A döntő szettben végül az olasz 9:7-re győzött.

Ami a női elitmezőnyt illeti, Petra Kvitova számít a legnagyobb esélyesnek. Ugyan a sydneyi torna elődöntőjében kikapott a kínai Litől, ám a cseh játékos tavaly nagyszerű idényt zárt: győzött Wimbledonban és az isztambuli WTA-világbajnokságon, valamint a cseh válogatottal a Fed Kupában is diadalmaskodott.

A múlt évi győztes Kim Clijsters sokat volt sérült az idén, de a belga teniszcsillag bármikor képes kiemelkedő szereplésre. Csakúgy, mint az amerikai Serena Williams, aki Clijstershez hasonlóan - tenisztudásban - magasan kiemelkedik a hölgymezőnyből. A US Openen győztes Samantha Stosur - aki lassan a spanyol Rafael Nadalra hasonlít, legalábbis ami az izomkötegeit illeti - a hazai közönség biztatása mellett szintén eljuthat a csúcsra. Ott lehet a végső elszámolásnál a fehérorosz Viktorija Azarenka és az orosz Marija Sarapova is, utóbbi négy esztendeje volt verhetetlen a Melbourne Parkban.

A férfiaknál - lassan már megszokott, hogy nincs magyar résztvevő - a harmadik diadalára készül a címvédő Novak Djokovic. Tavaly elképesztő idényt produkált: három Grand Slam-tornát nyert, a világranglista élére került, hetven meccsen diadalmaskodott és mindössze hatszor kapott ki. A szakértők szerint az idén dől majd el, hogy állócsillag lesz-e a szerb teniszzseni.

Tavaly először fordult elő minden idők egyik legjobb játékosával, a svájci Roger Federerrel, hogy nem nyert GS-tornát. Az óévet azonban remekül zárta, megmutatta, hogy még mindig számolni kell az "öreggel", aki a 31. életévét tapossa. Nadal tavaly egyedül a Roland Garrost tudta megnyerni, és az utóbbi időben több alkalommal is megbotlott. Ennek ellenére semmiképpen sem szabad leírni, a spanyolt kemény fából faragták, mindent tud ebből a játékból, ha belelendül, csodákra képes.

Djokovic, Nadal és Federer mellett a brit Andy Murray, a spanyol David Ferrer és az argentin Juan Martin del Potro is eljuthat a döntőbe.
Ott pedig már minden megtörténhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását