2024. május 2. - Zsigmond

Az ÁSZ elnöke Kínában

Hivatalos látogatásra Kínába utazott Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, és hétfőn tárgyalásokat folytatott meghívójával, Liu Jiayi-val, a kínai számvevőszék elnökével - közölte az ÁSZ kedden.
2012. január 10. kedd 14:40 - HírExtra
A számvevőszék tájékoztatása szerint a bilaterális elnöki megbeszéléseket követően az ÁSZ elnöke a kínai számvevőszék alelnökeivel és vezetőivel is tárgyalásokat folytat.

A hivatalos látogatásnak kiemelt jelentőséget ad a kínai gazdaság súlyán túl az is, hogy Kína 2013 és 2016 között be fogja tölteni a Legfőbb Ellenőrző Intézmények Nemzetközi Szervezete (INTOSAI) elnöki posztját.

Az Állami Számvevőszék tájékoztatása szerint a kínai számvevőszék elnöke a hétfői megbeszélésen Domokos Lászlót arról tájékoztatta, hogy Kína eltökélt szándéka a legfőbb ellenőrző intézmények tevékenységének hatékonyabbá, a közpénzfelhasználás ellenőrzésének átláthatóbbá és szigorúbbá tétele.

A két elnök egyetértett abban, hogy a megbízhatóságot erősítő számvevőszéki és ellenőrzési módszerek alkalmazása különösen fontos a világgazdaság egészét jellemző bizonytalanságban.
Az Állami Számvevőszékhez hasonlóan a kínai számvevőszék is kiemelten fontosnak tartja az önkormányzatok eladósodásának kérdését.

A két elnök egyetértett abban, hogy a számvevőszékek szerepe nemzetközi szinten is felértékelődik - közölte az ÁSZ.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását