2024. április 24. - György

Az MSZP vizsgálatot követel

Az MSZP kezdeményezi a politikai, rendőri vezetők felelősségének kivizsgálását az Operaház előtti hétfői tüntetéssel összefüggésben amiatt, hogy szerintük a rendőrség bár tudott róla, mégsem tett preventív, majd rendteremtő intézkedéseket a demonstrációt megzavaró szélsőjobbosok provokációja kapcsán.
2012. január 4. szerda 11:18 - HírExtra
Ezt Ujhelyi István szocialista országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke közölte szerdán az MTI-vel.

Szerinte könnyen tragédiába torkolhatott volna a január 2-i "Köztársaság párti demonstrációt botrányosan megzavaró szélsőjobbosok akciója", a "nyilvánvaló provokációról" a rendőrségnek - hiszen azt a sajtó is beharangozta - tudnia kellett, "mégis elmulasztották, vagy szándékosan mellőzték a preventív, majd rendteremtő intézkedéseket".

"Az MSZP ezért kezdeményezi a politikai, rendőri vezetők felelősségének kivizsgálását. Hangsúlyozottan nem az ismét majdnem áldozattá váló állomány, hanem parancsnokaik magatartását átvilágítva" - tudatta az ellenzéki politikus.

Hozzátette: ezért Pintér Sándor belügyminiszterhez írásbeli kérdést intéztek, míg Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitányhoz közérdekű adatigényléssel fordultak a felelős rendőri vezetők megnevezése érdekében.

Kedden az LMP jelezte, szeretnék, ha a Belügyminisztérium kivizsgálná az ügyet. Az MSZP-s Szanyi Tibor aznap azt mondta, nem kérik Pintér Sándortól, hogy vizsgálja ki az esetet, hiszen tőle úgysem remélhetnek valós megoldást. Nyakó István azt közölte, levelet írnak a rendőrségi panasztestületnek, amelyben állampolgári beszámoló alapján felsorolják azon rendőröket, akik látták a történteket, de nem léptek közbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását