2024. április 25. - Márk

Tarr Béla az elnök

Új vezetőséget választott a Magyar Filmművészek Szövetségének választmánya: a szervezet elnöke Tarr Béla rendező, tiszteletbeli elnök az eddigi elnök, Jancsó Miklós lett.
2011. december 21. szerda 11:20 - HírExtra
A Magyar Filmművészek Szövetsége alelnökévé Kende János operatőrt választották, a főtitkári feladatokat Janisch Attila rendező, forgatókönyvíró látja el. Az elnökségbe Almási Tamás rendező, Báron György szerkesztő, filmesztéta, illetve Szomjas György rendező került - tájékoztatta Hermann Krisztina ügyvezető titkár szerdán az MTI-t.

A választást hétfőn tartották.

A közlemény szerint a megújult Magyar Filmművészek Szövetsége képviselni kívánja az egész magyar mozgókép kultúra minden területét, nyitni kíván a mozgóképes szakma minden irányába és határozottan kíván fellépni ezek védelmében.

Mint írták, a szövetség új vezetése a magyar mozgókép kultúrát egységes egésznek tekinti, minden filmműfajnak és minden mozgóképes megjelenési formának, valamint a filmgyártáson túl a forgalmazásnak, a moziknak és a szaksajtónak is érdekképviselete kíván lenni.

A több mint ötven éve működő szervezet "konstruktív és offenzív magatartást" ígér a jövőben.
"A szövetség meggyőződése, hogy a magyar mozgókép a magyar nemzeti kultúra elválaszthatatlan és az európai kultúra integráns része, ezért kötelességének tartja ennek védelmét és az ehhez szükséges +normális működés+ feltételeinek megteremtését" - szerepel a kommünikében.

Hangsúlyozták azt is: a Magyar Filmművészek Szövetsége mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a filmszakma megőrizhesse autonómiáját, méltóságát és tisztességét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását