2024. április 25. - Márk

Könyvfieszta télen

Megkezdődött a Téli Könyvfieszta rendezvénye csütörtökön Budapesten, a négynapos eseményt Csaplár Vilmos, a Szépírók Társasága elnöke nyitotta meg a Műcsarnok mellett fölállított, mintegy 1200 négyzetméteres sátorban.
2007. november 8. csütörtök 13:10 - Hírextra
Csaplár Vilmos üdvözlő beszédében hangsúlyozta: mint író részrehajló, neki teszik a könyvfieszta. Bár a könyves ünnepek örvendetesen megszaporodtak, ha még egy esemény kerül a sorba, az csökkenti a szürke, tél eleji hétköznapok számát, és örömet szerez mindenkinek - mondta.

Bár akadtak, akik a Gutenberg-galaxis pusztulását jósolták, a könyv, a könyvolvasás eleven fogalom. Jó, hogy a könyv lényegét megőrző új formák is helyet kaptak a sátorban - tette hozzá, utalva a hangoskönyvekre, s az írók által személyes szenvedéllyel felolvasott művekre is.
Iglódi Csaba a szervezők képviseletében rámutatott arra, hogy nulladiknak, tehát kísérletinek tartják az ingyenes eseményt, amellyel hagyományt kívánnak teremteni. Olyan időszakot választottak, amely a széleskörű téli könyvvárást megelőző időszakban koncentráltan mutatja be a frissen megjelent műveket.

A fűtött rendezvénysátorban több mint 60 kiadó mutatja be újdonságait, legtöbbjük 20 százalékos kedvezménnyel kínálja a köteteket. A Téli Könyvfiesztán könyvbemutatók és író-olvasó találkozók is várják a látogatókat.

A helyszínen bemutatják a Hangomkönyv nevű mobil ministúdiót, amelyben a látogató is fölolvashatja kedvenc szerzője valamelyik művét és CD-n hazaviheti a felvételt.

A rendezvény keretében csütörtökön kora délután Parti Nagy Lajos, pénteken pedig Szilágyi Ákos író részvételével a Magyartanárok Egyesülete rendhagyó irodalomórát tart. Pénteken délelőtt Popper Péter pszichológus tart előadást lélektani kérdésekről, délután Peter Spufford, a Hatalom és Profit című kötet szerzője lesz a vendég, este pedig a W.I.P.E. Kortárs Zenei Műhely itt mutatja be négy fiatal komponistajelölt Bogside 72 című audiovizuális produkcióját.

A Téli Könyvfiesztán fiatal képzőművészek is teret kapta, a 100Király alapítványhoz tartozó ifjú képző- és iparművészek mutatkoznak be.

A sátor csütörtökön és vasárnap este 7 óráig, pénteken és szombaton délelőtt 10-től este fél 9-ig tart nyitva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását