2024. május 8. - Mihály

Elköltöznek a Jövő Házából

Új helyre költözik március 25. után az Ability Park, a számos elismeréssel díjazott, tematikus élménypark a Jövő Háza Központból.
2008. február 6. szerda 21:55 - Hírextra

A 2002-ben induló, a kezdeti években változó helyszíneken működő Ability Park a fogyatékos emberek élethelyzetét ismerteti meg az érdeklődőkkel játékos formában. Elnevezése arra utal, hogy a fogyatékosokat ne a hiányzó, hanem meglévő képességeik alapján fogadja el a társadalom.

Az interaktív élménypark a Jövő Háza Központban tavaly februártól állandó kiállításként volt látható. Az egy év alatt mintegy 100 ezer érdeklődőt vonzott. Jelenlegi forgalmával, és a kiállításon túli szolgáltatásaival kinőtte a helyszínt, ezért március 25. után elköltözik a Millenárisról. Az élménypark kitalálói jelenleg a megfelelő helyet keresik.

Nagy Géza, az Ability Park vezetője a távirati irodának elmondta: szeretnének Budapesten helyet találni. Elsősorban hatalmas területre van szükségük, legalább 1500 négyzetméterre. Ennek megtalálásához a Park olyan támogatói kört kíván kialakítani, amellyel biztosítható a hosszú távú és stabil működés, illetve a fenntartható rehabilitációs foglalkoztatás.

Az Ability Park nemcsak kiállítás, hanem komplex esélyegyenlőségi projekt, képzési, oktatási és foglalkoztatási program. Az élménypark több mint 80 értelmi fogyatékos és autista, látás-, hallás- és mozgássérült animátort alkalmaz, egyedülálló mentori rendszerével jelentős szerepet vállal a fogyatékos emberek munkahelyi rehabilitációjában.

Az Ability Park 2002 óta számos rendezvényen vett részt és több száz vidéki programot szervezett. A Magyar Formatervezési Díj mellett 2003-ban elnyerte a WYBA (World Young Business Achiever Award) társadalmi felelősségvállalásban nyújtott kiemelkedő szerepért járó különdíját.

2007-ben a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Miniszteri Elismerő Oklevéllel tüntette ki a Park kollektíváját. Nagy Géza, az Ability Park elnöke megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrendje Lovagkereszt díját és a Pannon Példakép Alapítvány díját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását