2024. május 5. - Györgyi

Ügyes LMP-s módosító

Az LMP azt szeretné, hogy 2012-ben ne lehessen elvenni három évre a keresetpótló juttatást és a társadalombiztosító által finanszírozott egészségügyi ellátást azoktól, akiknek az idén nem sikerült harminc nap munkaviszonyt igazolniuk - írja a párt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. Kaufer Virág és Mile Lajos ennek érdekében önálló képviselői indítvánnyal módosítaná a szociális törvényt.,
2011. december 5. hétfő 11:09 - HírExtra
A szöveg megfogalmazása szerint az LMP-s képviselők az intézkedést brutálisan igazságtalannak tartják, "mert az emberek hiába szeretnének dolgozni, ha nincs elég álláshely". A politikusok kijelentik, hogy a kormány nem tudott munkahelyeket teremteni, és "képtelen volt a beígért mennyiségű közmunka lehetőségét biztosítani". Szavaik szerint ha a munka nélkül maradt emberektől még a keresetpótló juttatást és az ingyenes egészségügyi alapellátást is elveszik, azzal teljesen a sorsukra hagyják őket.

A két képviselő attól tart, hogy ha az Országgyűlés nem fogadja el a javaslatukat, akkor jövőre több tízezer ember marad ellátás nélkül. Ezért is indítványozzák, hogy 2013-ig mindenképpen halasszák el a felülvizsgálatot, hogy "legalább a Start közmunkaprogram felpörgése javítson valamit a helyzeten, ha már az egymillió munkahely időarányos része nem is fog teljesülni".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását