2024. április 19. - Emma
A Magyar Rektori Konferencia (MRK) arra kéri a kormányt, hogy gondoskodjon az elektronikus információszolgáltatási program további finanszírozásáról, és tervezze be a költségvetésbe a működtetéshez szükséges 1,4 milliárd forintot.
2011. december 5. hétfő 06:32 - HírExtra
A rektori konferencia az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: a világ és Magyarország tudományos eredményeiről, a tudományos teljesítményekről történő tájékozódás alapfeltételeinek biztosítása nem csupán intézményi, hanem nemzeti feladat is.

Álláspontjuk szerint ha Magyarország nem tudja finanszírozni az elektronikus információszolgáltatási nemzeti programot, akkor ellehetetlenül az egyetemi és az akadémiai kutatóhelyek napi munkavégzése, a következmények pedig beláthatatlanok a hazai kutatási szféra szempontjából, továbbá milliárdos nagyságrendű európai uniós fejlesztési források visszafizetési kötelezettsége is várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását