2024. április 20. - Tivadar

Megállapodtak a Munka Törvénykönyvéről

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) elnöksége a magyar munkavállalók elárulásának tekinti, hogy a kormányt képviselő nemzetgazdasági miniszterrel a munkaadói érdekképviseletek és a három szakszervezeti konföderáció vezetője megállapodást írt alá a Munka törvénykönyvéről.
2011. december 2. péntek 21:35 - HírExtra
 Különösen a 7. pontot kifogásolják, amelyben az aláírók a "szakmai vitát lezártnak tekintik és ....fő irányaiban támogatják a törvényjavaslat elfogadását" - közölte közleményében a HDSZ pénteken az MTI-vel.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken délelőtt jelentette be, hogy megállapodást kötöttek az új Munka törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel. Az érdekképviseleti konföderációk közül az eseményen az MSZOSZ, a LIGA és a Munkástanácsok vettek részt.
A HDSZ a közleményben rögzíti: a tervezet az aláírt megállapodással kiegészítve is "rabszolgatörvény" és vállalhatatlan, mivel jelentősen hátrányosabb helyzetbe hozza a munkavállalókat.

Az az érvelés,hogy az új törvény majd munkahelyeket teremt, egyszerűen nem állja meg a helyét - állítják. A vállalkozások ugyanis akkor vesznek fel új munkavállalókat, ha bővül a piacuk, és a megnövekedett keresletet a meglévő létszámmal nem tudják kielégíteni - jegyzik meg.

A HDSZ hangsúlyozza: az aláíró szakszervezeteket senki nem hatalmazta fel, hogy lemondjanak a további érvelésről, tárgyalásról, tiltakozásról. A HDSZ elnöksége ezért a következő ülésén megtárgyalja, érdemes-e fenntartani továbbra is a tagságát az aláíró MSZOSZ-ben, amelynek alapító tagja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását