2024. április 28. - Valéria

581 milliót kapott Szolnok

Szolnok önkormányzata a "Környezettudatos nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája" címmel 581 millió forintot nyert a Norvég Alaptól egy környezetvédelmi alap kezelésére, amelyből a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósítandó projektek támogathatók - kö
2008. december 11. csütörtök 14:40 - Hírextra
Szalay Ferenc hozzátette: mivel a város még ilyen jellegű munkát nem végzett, a lebonyolítással a Szolnoki Városfejlesztő Zrt.-t bízták meg.

Samodai Katalin, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) projektmenedzsere arról beszélt, hogy a pályázati kiírást és a különböző projektek megvalósítását az NFÜ és a donorszervezetek egyaránt folyamatosan véleményezik és ellenőrzik.

Hegyiné Kovács Éva, a városfejlesztő cég munkatársa elmondta: pályázni lehet többek között tanárok és környezetvédelmi szakemberek továbbképzésére, és várhatóan 180 természetes személy kaphat önrész nélküli támogatást 550 és 962 ezer forint közötti összegben.

A környezetvédelmi programok altémában többek között élőhelyek helyreállítására, növénytelepítésre, iskolai szelektív hulladékgyűjtésre, a kerékpározás ösztönzésre, erdei iskolák és környezetvédelmi táborok programjának összeállítására, valamint környezeti szemléletformáló fotóversenyekre, internetes honlapok fejlesztésére, laborberendezések beszerzésére pályázhatnak oktatási intézmények, alapítványok, egyesületek és jótékonysági szervezetek. Támogatásként 10 és 55 millió forint közötti összeg nyerhető el, és húsz sikeres pályázattal számolnak.

Végül az utazással járó nemzetközi tapasztalatszerzést is támogatják az előző altémában felsorolt pályázóknak, akik közül tizennégyen nyerhetnek el egyenként 2 és 10 millió forint közötti összeget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását