2024. április 26. - Ervin

A szerelmesek átverték fél Amerikát

A szerelmes fiatalok, Zsolt és Enikő egy jobb élet reményében utaztak a tengerentúlra, ahol az amerikai rendőrök szerint rövid idő alatt több százmillió forintnyi zöldhasúval gyarapították bankszámlájukat.
2011. december 1. csütörtök 10:59 - HírExtra
Hónapokkal ezelőtt egy jobb élet reményében költözött az ígéret földjére a 25 éves L. Zsolt és barátnője, a 29 esztendős S. Enikő. Bűnös álmaik megvalósítása helyett most börtönben ülnek, csalássorozatuknak kedden este vetett véget a rájuk lecsapó bostoni rendőrség.

– Idegen személyek autóival kapcsolatos adatokat gyűjtöttek össze, aztán ezeket a járműveket úgy hirdették meg, mintha ők akarnák eladni azokat – tájékoztatta a boston.com internetes lapot Steve Blair nyomozó. A pénzt a PayPal névre keresztelt internetes fizetési rendszeren keresztül kapták meg a csalók. Ennek a fizetési módszernek az a jellemzője, hogy nem fedi fel a vásárló előtt a banki adatokat, tehát a bankszámla-tulajdonos nevét és számlaszámát. Viszont a vevők az utalást követően az autót sosem kapták meg. Egyelőre nem sikerült felgöngyölíteniük a páros által elkövetett összes bűncselekményt, csak annyi biztos, hogy Bostonban egy hónap alatt közel egymillió dollárt (234,6 millió forintot) csaltak ki áldozataiktól. Összességében valószínűleg több millió dollárnak veszett nyoma, a hatóságok szerint a hatalmas összeg szétosztva, külföldi bankszámlákon pihenhet.

Enikő és szerelme, L. Zsolt hónapokkal ezelőtt költözött az USA-ba egy jobb élet reményében. Kedden csattant a bilincs a csuklójukon: több millió dolláros csalás miatt fogták el őket Bostonban

Enikő családját egy Veszprém megyei településen találtuk meg. A lány testvére és édesanyja tegnap értesült Enikő őrizetbe vételéről.

– Nemrég ment külföldre Enikő és Zsolt, s több ismerősük is velük tartott. Kedden még beszéltünk velük telefonon, akkor még semmi sem utalt arra, hogy bajban lennének – zokogta Enikő testvére. – Tegnap reggel kaptunk egy hívást, akkor tudtuk meg, hogy mi történt. Azonnal próbáltuk elérni őket telefonon, de már nem sikerült kapcsolatba lépnünk velük. Borzasztóan aggódunk Enikőért, s egyelőre csak azt szeretnénk elérni, hogy az ügyüket mindenképp itthon tárgyalják – mondta az aggódó testvér.

Megkerestük a magyar rendőrséget is, tudnak-e az ügyről, kértek-e Amerikából segítséget a nyomozáshoz, de lapzártánkig nem kaptunk választ.
Forrás: borsonline.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását