2024. május 19. - Ivó, Milán

Az LMP örül Orbánnak

Az LMP üdvözli, hogy kedden Orbán Viktor miniszterelnök is megszavazta azt a Jávor Benedek által benyújtott javaslatot, amelyik a képviselő szerint megszüntetné a Paksi Atomerőmű állami támogatását - fogalmaz a párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
2011. november 29. kedd 17:21 - HírExtra
Jávor Benedek november eleji módosító indítványában azt javasolta, hogy a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap (KNPA) kiadásait teljes egészében a Paksi Atomerőmű befizetései fedezzék. Ez további közel 11 milliárd forintos befizetési kötelezettséget rótt volna az erőműre.

Az LMP úgy számol, hogy a KNPA jelenlegi, mintegy 19 milliárd forintos éves kiadásának körülbelül a felét fedezik a Paksi Atomerőmű befizetései, a többi a központi költségvetési támogatásból származik. A politikus az MTI-nek azt mondta, szerette volna, ha a teljes támogatást az erőmű fizeti ki, mert akkor kiderülne, hogy az atomenergia nem annyira olcsó, mint azt a közhiedelem tartja. Az LMP az így felszabaduló költségvetési forrásokat a civil szervezetek támogatására fordítaná - tette hozzá.

A szöveg megfogalmazása szerint az LMP "örömmel vette", hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn szavazatával támogatta a javaslatot. "Ezek után minden bizonnyal a kormány többi tagja – köztük Fellegi Tamás miniszter – is összeszedi a bátorságát, és az LMP kezdeményezése mellé áll" - írják.

A költségvetési módosítóként benyújtott javaslatra 12-en szavaztak igennel. Orbán Viktor mellett a fideszes Kovács Zoltán valamint hét LMP-s és három független támogatta az elképzelést, amelyet viszont 300 képviselő ellenzett így a parlament elvetett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását