2024. május 7. - Gizella

Roma népszámlálók

Mintegy nyolcszáz roma számlálóbiztos vett részt a népszámlálásban - közölte Setét Jenő, az Ide tartozunk! - népszámlálás 2011 roma kampányának főkoordinátora vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.
2011. november 20. vasárnap 17:33 - HírExtra
A népszámlálásban 782 roma ember dolgozott számlálóbiztosként, és több mint ezer fejtett ki valamilyen tevékenységet a népszámláláshoz kapcsolódóan - mondta Setét Jenő.

Közölte, a civilek által indított kampány, amelynek célja az volt, hogy az októberi népszámláláson minél több cigány ember vállalja hovatartozását, nyolcvan millió forintba került. A pénzt a Nyílt Társadalom Intézet (OSI) biztosította.

Setét Jenő a népszámlálás fontosságát hangsúlyozva arról beszélt: a kutatási adatok és a valós számok között nagy különbség van. Míg a szociológusok szerint 600-800 ezer roma él Magyarországon, addig a legutóbbi, 2001-es népszámlálás során csak 190.046 ember mondta magát cigánynak - mutatott rá.

Setét Jenő szerint a kisebbség létszámának a megállapítása azért is fontos, mert a szakmai programok kialakításakor a népszámlálási adatokat veszik figyelembe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását