2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MVM cáfol

A Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. közleményben utasította vissza, hogy "a hétvégi időközi országgyűlési választás kampányának finisében" a Lehet Más a Politika Párt képviselőjelöltje "alaptalan vádaskodással a céget és annak elnök-vezérigazgatóját pártpolitikai célokra próbálta felhasználni" - írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében a cég.
2011. november 13. vasárnap 19:41 - HírExtra
Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese szombaton egy parlamenti bizottság felállításról beszélt és lemondásra szólította fel az MVM elnök-vezérigazgatóját.

Az MVM közleményének megfogalmazása szerint úgy tűnik, az LMP annyira mereven elutasítja a nukleáris energiát, és annyira el akarja lehetetleníteni a paksi atomerőmű jövőjét, hogy ennek érdekében már az MVM Zrt., illetve személy szerint az elnök-vezérigazgató "lejáratásától, rágalmazásától sem riad vissza".

Egyúttal leszögezik, hogy Baji Csaba több mint egy évtizedes energetikai -, és egyúttal több évtizedes vezetői, stratégiai tanácsadói, elemzői tapasztalattal rendelkező, elismert szakember. Hozzáteszik, hogy az elnök-vezérigazgató emiatt számos hazai és regionális tanácsadói megbízásnak tett eleget karrierje során.

Hangsúlyozzák, hogy az MVM Zrt. ahogy eddig is, a jövőben is együttműködő partner bármiféle hivatalos vizsgálatban. Felhívják a figyelmet, hogy éppen a 2010 augusztusában hivatalba lépett vezetés tűzte ki célul a korábbi irányítók hibás vagy akár bűncselekmény gyanúját is felvető döntéseinek kivizsgálását, azok hátrányos következményeinek felszámolását. A belső vizsgálatok eredményeként a társaságcsoport számos büntető feljelentést tett és polgári pereket indított - áll a közleményben.

Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az LMP egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi a Magyar Villamos Művek Zrt.-hez és vezetőihez köthető ügyek kivizsgálására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását