2024. május 14. - Bonifác

Támogatják a BKV újabb paraméterkönyv-javaslatát

A jövő héten a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága elé kerül a BKV ez évi paraméterkönyvének, összmenetrendjének legújabb változata - nyilatkozta Lakos Imre, a testület elnöke az MTI-nek kedden.
2008. május 20. kedd 15:59 - Hírextra

A szabad demokrata politikus elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet által kedden tárgyalt javaslat már csak 1,1 milliárd forintos járműüzemeltetéssel kapcsolatos költségmegtakarítással számol. Az augusztus 21-én bevezetendő paraméterkönyv-tervezet elfogadásával a teljes rendszerre vonatkozóan "2,67 százalékos vonali kocsi kilométer és 2,27 százalékos vonali férőhelykilométer-csökkenés valósulna meg".

A Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által jegyzett helyszíni kiosztású előterjesztésben a korábbiakhoz képest kevesebb járatot érintenek az átalakítások. A tervezetben a fejlesztések dominálnak. A kerületi fejlesztések követik a városszerkezetet, például a 6-os és a 9-es busznak az összekapcsolásával hosszabb járat jön létre. Az ütemes, egymással összehangolt menetrend alkalmazásával csökkentik az átszállási időszükségletet, illetve az eljutási időket. Ezáltal a tervezet kiszámíthatóbbá és tervezhetőbbé teszi az utasok eljutási lehetőségeit. Az üzemkezdési és zárási idők alapvetően nem változnak, néhány esetben, főként a metrócsatlakozások érdekében nő az üzemidő.

A tervezet alapján a megfelelő utazási kényelem érdekében a kevésbé forgalmas napszakokban a férőhely-kihasználtság maximum 70 százalékos, csúcsidőszakban pedig 90 százalékos lehet. Ez utóbbinál négy emberrel számolnak egy négyzetméteren a járműveken.
Lakos Imre közölte, hogy a javaslatot a kerületek, a civil szervezetek és a szakszervezetek is támogatják, így szerinte a bizottság is várhatóan elfogadja azt. Arról, hogy ez a javaslat miként érinti a bizottság ülése előtti napra meghirdetett BKV-sztrájkot, az elnöknek még nincs információja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását