2024. április 30. - Katalin, Kitti

Török, líbiai, afgán és pakisztáni

Ötvenhárom - török, líbiai, afgán és pakisztáni - határsértőt és négy magyar embercsempészt fogtak el szerda hajnalban Szegeden - közölte Éberhardt Gábor, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője.
2011. szeptember 7. szerda 10:36 - HírExtra
Ennyi volt

A rendőrség Szeged külterületén több ellenőrzőpontot is felállított, ezek egyikén, a Szabadkai úton tartóztattak föl egy óra után egy magyar mikrobuszt, amelyben húsz külföldi állampolgár utazott - mondta az alezredes a felderítésről tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a külföldiekről kiderült, hogy röviddel korábban illegálisan lépték át a magyar-szerb zöldhatárt.

A rendőröknek egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi is feltűnt, róla kiderült, hogy előfutóként haladt az illegális migránsokat szállító kisbusz előtt - közölte az alezredes.
Ezzel egy időben a rendőrök Szeged-Gyálaréten is megállítottak egy magyar személygépkocsit és egy kisbuszt. A járművekben összesen 33 illegális migráns utazott - tudatta Éberhardt Gábor.

Ki hova?

A határsértők ügyében idegenrendészeti eljárás keretében járnak el: a török állampolgárokat - a toloncegyezmény értelmében - átadják a szerb hatóságoknak, a líbiai, az afgán és a pakisztáni állampolgárok a kiskunhalasi őrzött szállásra kerülnek. Az egyik pakisztáni férfi ellen beutazási és tilalom megsértése miatt büntetőeljárás indult, mert másfél hónappal ezelőtt már próbálkozott az illegális határátlépéssel. A magyar embercsempészeket őrizetbe vették, ellenük büntetőeljárás indult - mondta az alezredes.

Szilágyi Róbert alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti igazgatója elmondta, hogy a magyar-szerb határszakaszon erősödik a migrációs nyomás. Az idén a korábbi év hasonló időszakával összevetve 15 százalékkal több, mintegy 1600 határsértőt fogtak el a Csongrád megyei határszakaszon. Szeptember első hetében száz illegális migránst állítottak elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását