2024. április 28. - Valéria

Nagy-Britanniában aggódnak a bankok az ügyfelekért

Családok tízezreit hívja fel telefonon a bankjuk Nagy-Britanniában, hogy takarékosságra intse őket, különben elveszíthetik otthonukat.
2011. szeptember 1. csütörtök 09:46 - HírExtra
Több mint 30 ezer családot figyelmeztetnek pénzintézetek arra, hogy kevesebbet járjanak mulatozni éjszakai szórakozóhelyekre, fogják vissza mobiltelefonálásaikat, fizetős tévézésüket és összepontosítsanak inkább jelzáloghitelük törlesztésére.

Nagy-Britanniában a kamatszint jelenleg történelmi mélyponton van, mindössze fél százalékos, és ha emelkedni fog - márpedig süllyedni biztosan nem -, akkor az eladósodott famíliák egész serege juthat komoly bajba.

A tervek szerint hetente kétezer család kap józanító célzatú figyelmeztetést és tanácsot a következő hónapokban, hogy miként a legjobb intéznie bankügyeit, ha a kamat emelkedik.
"El kell gondolkodniuk azon, hogy melyik a legfontosabb tartozásuk. Nem a szerződés megújítása az előfizetéses tévékkel, sem a legújabb mobiltelefon vásárlása hitelre, hanem a jelzáloguk. Megkérdezzük őket kiadásaikról és segítünk rangsorolni őket" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap a program egy szóvivőjét.

Becslések szerint 1 százaléknyi kamatemelkedés évi 230 fonttal 70 ezer forint) zsugorítja a családok szabadon elkölthető pénzét.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását