2024. április 19. - Emma

Tom Jones visszatér

Ismét a magyar fővárosban ad koncertet Tom Jones: a világhírű brit énekes november 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, ott, ahol két évvel ezelőtt teltház előtt mutatta be legnépszerűbb dalait.
2011. augusztus 23. kedd 14:12 - HírExtra
A legnagyobb brit és amerikai városokban adott, idén tavasszal kezdődött turnéjának kirobbanó sikere arra ösztönözte az énekest, hogy folytassa a koncertsorozatot a világ más részein, ennek keretében jön Budapestre is - tájékoztatta a szervező Live Nation kedden az MTI-t.

A 71 éves walesi születésű Tom Jones csaknem fél évszázaddal ezelőtt kezdte pályafutását, első zenekarát 1963-ban alapította Tommy Scott and the Senators néven. Első listavezető dala az It's Unusual volt 1965-ben, egy évvel később a Green, Green Grass of Home, 1968-ban pedig a Delilah lett hatalmas sláger. Saját televíziós showműsora volt Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, több filmben szerepelt, köztük a Támad a Mars!-ban.

Az erőteljes, remek hangú énekes a nyolcvanas években (az idei Sziget fesztiválon is fellépett) Prince dalának, a Kissnek a feldolgozásával tért vissza a sikerlistákra. Ezt a kislemezt a kísérletező újhullámos csapattal, az Art of Noise-zal közösen rögzítette, a korong több millió példányban kelt el világszerte. A kilencvenes években az If I Only Knew (1994) és a Sexbomb (1999) számított kiemelkedő Tom Jones-slágernek.

1965 óta mintegy 150 millió példányban adták el lemezeit. Legutóbbi - sorrendben 39. - stúdióalbuma, a tavaly megjelent Praise & Blame a második helyig kúszott fel a brit listákon. A CD-n szerepel többek között John Lee Hooker Burning Hell és Bob Dylan What Good I Am című szerzeménye is Tom Jones előadásában. 2010-ban egy kétlemezes válogatása is megjelent Greatest Hits - Rediscovered címmel.
Az énekes 2001 és 2009 után harmadszor lép fel magyar közönség előtt november 22-én a Sportarénában. Pályafutása során kapott Grammy-díjat, Brit Awardsot, 1999-ben átvehette a Brit Birodalom Érdemrendjét (OBE), 2006-ban lovaggá ütötte II. Erzsébet királynő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását