2024. április 26. - Ervin

Merkel: a válság még nem ért véget

Minden szempontból sikeresnek nevezte az euróövezeti országok csúcstalálkozóját a német kancellár, figyelmeztetett azonban arra, hogy a válság még nem ért véget.
2011. július 22. péntek 18:50 - HírExtra
Angela Merkel pénteki, a parlamenti szünet kezdete előtt tartott nemzetközi sajtóértekezletén minden mást háttérbe szorított a görög adósságválság, illetve az euró válsága. Az Európai Uniót nagy felelősség terheli az euró jövőjéért - fogalmazott a kancellár, aki ismét hangsúlyozta, hogy az euró nélkül Európa immár elképzelhetetlen.

Merkel úgy értékelte, hogy a brüsszeli csúcson jó és jelentős eredmények születtek. A kormányoknak azonban nagy a felelősségük a jövőt illetően - hangsúlyozta a kancellár, utalva arra: Németország kész vállalni ezt a felelősséget.

A német kancellár ismét kiállt a magánbefektetőknek a görög államadósság csökkentésében való részvétele mellett. Éles bírálattal illette azokat, akik - mint fogalmazott - különböző ötleteket, illetve fogalmakat vetnek fel, miközben figyelmen kívül hagyják a válság egészét. Ennek kapcsán említette az eurókötvényeket, valamint az úgynevezett transzferuniót is.

Merkel óvott ugyanakkor a válság gyors megoldásával kapcsolatos túlzott várakozásoktól. Megismételte azt a korábbi álláspontját, amelyek szerint a jelenlegi krízis egyetlen látványos lépéssel nem oldható meg, megfogalmazása szerint a tényleges megoldást csakis egy több lépésből álló és ellenőrizhető folyamat jelentheti.

A német kancellár úgy értékelte, hogy országa a nemzetközi pénzügyi válság idején "példás" magatartást tanúsított. "Németország túl van a válságon, és erősebb, mint korábban volt" - hangoztatta Merkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását