2024. május 6. - Ivett, Frida

MSZP: Tarlós csak szimbolikus lépéseket tesz

Az MSZP fővárosi szervezete szerint helyes, hogy elkészült a Városháza úgynevezett fehér könyve, és látszik, melyek a feladatok, ugyanakkor abban nem szerepel, mit kíván kezdeni a városvezetés a kórházakkal, az iskolákkal, a színházakkal.
2011. július 6. szerda 14:49 - HírExtra
Horváth Csaba, a párt fővárosi frakciójának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: világos az origó, amit meg kell haladni, de "3 év és 3 hónap múlva az MSZP is készít egy fehér könyvet és értékel".

Hozzátette, hogy álláspontjuk szerint a leendő füzet egyelőre sovány, Tarlós István főpolgármesternek a szimbolikus lépéseken túl eddig nem voltak érdemi intézkedései.

A frakcióvezető azt mondta: Tarlós István 9 hónapja "azzal a lelkesedéssel kezdte meg a munkát, hogy az összes létező problémára megvan a válaszuk, ennek viszont ellentmond az a tény, hogy eddig csak zászlócsere, utca- és térátnevezések voltak". Horváth Csaba hiányolja, hogy a fehér könyvben nem szerepelnek a kórházakat érintő tervek, az iskolaátalakítások, a színházak sorsa.

Az MSZP-s politikus súlyosan tévesnek nevezte azt az állítást, amely szerint az önkormányzatnak csak adósságállománya maradt. Hozzátette, hogy a 245 milliárd forintos adósság mellett van a fővárosnak 2-3 milliárd forint értékű felhalmozott vagyona, valamint 300 milliárd forint részvényvagyona és készpénze.

Példaként felvetette, hogy eladósodott-e az az ember, akinek van egy 10 milliós lakása és 1 millió forintnál kevesebb hitele. Mint mondta, ebben az arányban érdemes elképzelni a főváros gazdasági helyzetét.

Horváth Csaba kitért arra is: szerinte Budapestnek nem okoz problémát az éves hitelkamat-törlesztés, "különös tekintettel arra, hogy Tarlós István nem megtriplázta, hanem megnégyszerezte a város szokásos költségvetési tartalékát, és már mintegy 20 milliárd forint felett rendelkezik vagy garázdálkodhat szabadon”.

Hozzátette: "indokolatlan volt azt a megszorító csomagot elfogadni, amely a szociális területen, az oktatási, az egészségügyi, a kulturális ágazaton keresztül minden egyes területet sújtott".
Mint mondta, bízik abban, hogy a főpolgármester képes lesz majd "úrrá lenni a saját koncepciótlanságán". A frakcióvezető közölte, hogy 3 év és 3 hónap múlva el fog készülni az ő fehér könyve.

"Tartok tőle, hogy a mostaninál sokkal vékonyabb lesz, ami az elvégzett és befejezett munkákat illeti, sokkal kevesebb hasznos beruházást tudunk majd itt olvasni abban, amit ő az utódjára hagy, és azt gondolom, hogy sokkal nehezebb helyzetbe fogja hozni az utódját, mint ahogy ő a feladatot átvehette” – tette hozzá Horváth Csaba, a főpolgármester eddigi munkájára utalva.

Tarlós István szerdán mutatta be a főváros 50 legsúlyosabb problémájáról összeállított fehér könyvet, amelynek célja, hogy bemutassa, milyen állapotban kezdte meg a munkát az új városvezetés. A főpolgármester közlése szerint a gyűjteményben adatok és tények szerepelnek, abban "neveket, konkrét személyekre vonatkozó vádakat senki ne keressen".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását