2024. április 19. - Emma

Szép magyar sikerek az Európa-bajnokságon

Sikeres szombatot zártak a magyar versenyzők a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon: az 1000 m-es döntőkben három arany- és egy bronzérmet gyűjtöttek, 200 m-en pedig minden hajó kvalifikálta magát a vasárnapi finálékba.
2011. június 18. szombat 16:30 - HírExtra
Az egy kilométeres távon Kovács Katalin (K-1), a Szabó Gabriella, Csipes Tamara duó (K-2) és - kellemes meglepetésre - a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Tóth Márton, Mike Róbert összeállítású kenus kvartett nevéhez fűződött a győzelem, míg a Dombi Rudolf, Kökény Roland kettős (K-2) remek verseny után a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A női kajakos duó - amely nem mellesleg az aktuális világbajnok is - megvédte tavaly, Trasonában kiharcolt címét.

A Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor és Boros Gergely alkotta kajak négyes szoros csatát követően leszorult a dobogóról, negyedik lett, a Széles Gábor, Nagy Péter kenu kettes pedig hatodikként ért célba. Az olimpiai bajnok Vajda Attila (C-1) némi csalódást keltve csak nyolcadikként, az újonc Dombvári Bence (K-1) pedig kilencedikként zárt.

A legrövidebb távon a Kovács, Kozák Danuta kajakpáros már a délelőtti előfutamból egyenes ágon a legjobb kilenc közé került, a Sík Márton, Beé István kajakos duó, Bozsik Attila (C-1), Molnár Péter és Kozák (mindkettő K-1) pedig a középfutamból harcolta ki a döntőbe jutást. A kevés nevező miatt férfi C-2-ben és női C-1-ben nem rendeztek előcsatározásokat, így a Horváth Gábor, Bozsik duó és Takács Kincső a fináléban száll majd vízre először.

Vasárnap 9:50 órától az 500, 12:25 órától a 200, 15 órától pedig az 5000 m-es finálékat rendezik Belgrádban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását