2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Orbán távozik

Orbán Viktor miniszterelnök kedden látogatást tesz Belgrádban, ahol találkozik Mirko Cvetkoviccsal, Szerbia miniszterelnökével, majd fogadja őt Boris Tadic, a Szerb Köztársaság elnöke.
2011. június 13. hétfő 15:08 - HírExtra
Viszlát

Orbán Viktor miniszterelnök kedden látogatást tesz Belgrádban, ahol találkozik Mirko Cvetkoviccsal, Szerbia miniszterelnökével, majd fogadja őt Boris Tadic, a Szerb Köztársaság elnöke - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője hétfőn az MTI-vel.

A kormányfők tárgyalása után, 11.10 órakor közös sajtótájékoztató lesz a szerb miniszterelnöki hivatalban.

Kézfogás, felsőfokon

A szerb-magyar felsőszintű kapcsolatok legutóbbi eseménye ez év május elején volt, amikor Schmitt Pál köztársasági elnök látogatást tett a Szerb Köztársaságban. Találkozott Boris Tadic államfővel, Mirko Cvetkovic miniszterelnökkel és Slavica Djukic Dejanovic parlamenti elnökkel. A tárgyalások homlokterében a kétoldalú kapcsolatok álltak.

"Városnézés": kipipálva

Orbán Viktor szintén járt már a szerb fővárosban, 2010. november 26-án tárgyalt Mirko Cvetkovic szerb kormányfővel. A megbeszélések középpontjában európai uniós kérdések, a szerb-magyar gazdasági kapcsolatok fellendítése és a kisebbségek helyzete állt. A miniszterelnök találkozott Boris Tadiccsal is.

Szerb miniszterelnök legutóbb 2009. július 6-án járt Budapesten: Mirko Cvetkovic Bajnai Gordon miniszterelnökkel tárgyalt Szerbia uniós csatlakozásáról és a két ország gazdasági kapcsolatairól, a két ország közötti határátkelők fejlesztéséről, valamint a kisebbségek helyzetéről.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását