2024. április 23. - Béla

Érdekes részvényes a Rábánál

Összesen 1 millió 577 ezer 558 darab, a Rába részvényeinek 11,7086 százalékát kitevő részvénycsomagot szerzett meg a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap - közölte a Rába a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2011. június 10. péntek 11:41 - HírExtra
Az alap képviseletében az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) járt el és a bejelentést is az ÁKK tette június 9-én - olvasható a közleményben.

Minden bizonnyal folytatódnak a tőzsdei bejelentések a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tőzsdei cégekben történő tulajdonszerzéséről. A geotermikus energetikára fókuszáló PannErgyben megszerzett 5,4545 százalékos részesedést csütörtökön jelentették be.

A magánnyugdíjpénztáraknak a volt tagjaik vagyonát június 1. és 12. között kell a május 31-i állapot szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak átadniuk. Ugyanakkor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azt közölte, hogy a munkaszüneti napok miatt a határidő június 14.

A kasszák portfóliója március végén piaci értéken 3.163 milliárd forintot tett ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint. A tőzsdei cégekben lévő vagyon arányáról csak 2010 végi információk nyilvánosak. akkor a vagyon mintegy 6 százaléka tőzsdén jegyzett belföldi részvényekből állt. A részvényportfólióban a legnagyobb súllyal az OTP, a Mol, a Richter, a Magyar Telekom valamint az Egis szerepelt, míg a legnagyobb befolyással a Rábában, illetve az Állami Nyomdában rendelkeztek a magánnyugdíjpénztárak.

A március végi állapot szerint a portfólió 50,8 százaléka (1.605,5 milliárd forint) kötvényekben, ezen belül 47,3 százalék (1.496,4 milliárd forint) magyar állampapírokban volt, míg a részvények aránya 10,8 százalékot (343 milliárd forint), a befektetési jegyeké 34,3 százalékot (1.084,9 milliárd forint) tett ki.

A Rába autóipari cégcsoport az idén az árbevétel 10 százalékos növekedését, a múlt évi veszteség után profitot és változatlan kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti nyereséget (EBITDA) vár - közölték a cég vezetői az első negyedévi, nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült konszolidált gyorsjelentés közzétételekor. Az év első három hónapjában éves összehasonlításban az árbevétel 17,4 százalékkal, 9,26 milliárd forintra emelkedett miközben az adózott nyereség több mint 55 százalékkal, 177,2 millió forintra csökkent.

A Rába részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában lehet kereskedni. A részvény a pénteki kereskedést 782 forinton, a csütörtöki záróárnál 6 forinttal olcsóbban nyitotta és húsz perc elteltével 788 forinton állt. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 988, a legalacsonyabb 740 forint volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását