2024. május 16. - Mózes, Botond

Fidesz: Tétényi hátat fordított a demokráciának

Esztergom polgármestere, Tétényi Éva hónapok óta nem hajlandó testületi ülést tartani, de a közelmúltban az általa támogatott "árnyéktestületi" ülésen részt vett, hátat fordítva a törvényességnek és a demokráciának.
2011. június 8. szerda 15:00 - HírExtra
A helyi Fidesz frakció közleménye szerint a polgármester felelőtlen döntéseivel a működésképtelenség és a vagyonfelosztás szakadékába taszítja a várost. Az esztergomiak ezután joggal kérdezhetik, ha ezen a rendezvényen tud szerepelni, miért nem tartja meg a testületi üléseket - írta Steindl Balázs frakcióvezető.

A képviselő szerint az "árnyéktestület" a demokrácia teljes megcsúfolása, és folytatása annak a médiakampánynak, amely miatt Esztergom megbecsült, történelmi fővárosból botrányvárossá minősült. A Fidesz-frakció úgy véli, ha társaság a tagjai városukhoz lojálisak lennének, felszólítanák Tétényi Évát, hogy tartsa meg a testületi üléseket, és ne hagyja, hogy családok kerüljenek utcára, vagy bezárjanak Esztergom intézményei az ülések hiánya miatt - közölte Steindl Balázs.

A független polgármester sajtóreferense az MTI megkeresésére azt közölte, hogy "a város jelenlegi helyzetéért az előző, fideszes városvezetés és a jelenlegi testület kétharmadát adó Fidesz-frakció a felelős, hiszen az elmúlt fél évben minden, általuk előterjesztett döntést áterőszakoltak, sorozatban hoztak jogszabályokkal, törvényekkel és az alkotmánnyal ellentétes döntéseket. Emiatt a megyei kormányhivatal fel is jelentette Steindl Balázst a megyei bíróságon."
A Fidesz-frakció törvénytelen döntései miatt "Tétényi Éva maradt a demokrácia utolsó bástyája Esztergomban". Miután a polgármester szeretne véget vetni a várost megbénító állapotoknak, új választás kiírását sürgeti - tette hozzá Váczy-Hübschl István.

Esztergomban május 16-án alakult egy "alsóháznak" nevezett árnyék-képviselőtestület több civil szervezet összefogásával, annak jelzésére, hogy az esztergomi civilek ki tudnak állítani maguk közül egy testületet, amely döntésképes lehetne, és együttműködne a polgármesterrel.
Tétényi Éva az előző vezetéstől 20 milliárd forintos adósságot és 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát örökölt, ezért adósságrendezést kért. Ez a Fidesz-frakció törvénytelennek tartja, ezért nem hajlandók együttműködni a polgármesterrel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását