2024. május 3. - Tímea, Irma

Lengyel körül szorul a hurok

Körülbelül másfél héten belül hallgatja ki az ügyészség gyanúsítottként Lengyel Zoltán, korábban fideszes, most független parlamenti képviselőt - egyebek mellett - hivatalos személy elleni erőszak miatt. Lengyel Zoltán még nyáron keveredett összetűzésbe h
2007. november 16. péntek 14:22 - Hírextra
A november 26-a utáni napokban fogják az ügyészek gyanúsítottként kihallgatni Lengyel Zoltán országgyűlési képviselőt - mondta el a Független Hírügynökségnek Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. A korábban fideszes, most pedig független képviselőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, illetve könnyű testi sértés és becsületsértés vétségével gyanúsítják.

Lengyel Zoltánt július 8-én késő este állították meg a rendőrök Budapesten, az Alagútnál, igazoltatni akarták, de a politikusnál nem voltak iratok, csak egy országgyűlési parkolási engedélyt mutatott fel. A járőrök beszámolója szerint a képviselő el akart hajtani, ezért egyikük próbálta kihúzni a kocsijából. Lengyel Zoltán állítólag folyamatosan szidta a rendőröket, egyiküket az órájával szájba is vágta. A politikus másként emlékszik: azt mondta, hogy a rendőrök ütötték meg őt. Végül kölcsönösen feljelentették egymást.

Mivel Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő, így csak azután válhatott gyanúsítottá, hogy mentelmi jogát a parlament felfüggesztette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását