2024. május 25. - Orbán

Nőtt a veszteségük

Az Est Media Csoport konszolidált adózott vesztesége az első negyedévben az előző év hasonló időszakával összehasonlítva 43 százalékkal 223,9 millió forintra nőtt,, az árbevétel pedig 22 százalékkal 549 millió forintra esett vissza.
2011. május 20. péntek 13:10 - HírExtra
A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint konszolidált gyorsjelentés a veszteség növekedését azzal magyarázza, hogy a fesztiválszervező EMGEvent üzletágnak, amibe többek között a Sziget Kft. is tartozik, az első negyedévben csak költségei voltak, bevételei a szezonjelleg miatt később jelentkeznek. A csoport éves árbevételének 47 százaléka a harmadik negyedévben, 34 százalék a másodikban, 9 százalékkal a legalacsonyabb az első negyedévben és nem sokkal nagyobb az arány, 10 százalék a negyedikben. Az árbevétel csökkenésében szerepe volt annak, hogy az előző évben, 2010-ben egy egyszeri megrendelés magas bázist jelent.

Az EMGEvent üzletág eredményeivel korrigálva az első negyedévben az adózott veszteség csak 153 millió forint, 3 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Az econet.hu egy részvényre jutó vesztesége (EPS) 3,26 forintról 4,44 forintra emelkedett.
A társaságcsoport minimum programja az, hogy az EMGEvent üzletág nélküli a média portfolió az év második felében - az egyszeri költségeket nem számítva - nyereséges legyen üzemi szinten.

Éves szinten pedig a cél az, hogy az EMGEvent üzletággal együtt a konszolidált bevétel - a reklámpiac teljesítményétől függően - 5,5-5,6 milliárd forint között legyen és a csoport üzemi szintű eredménye javuljon.

Az Est Media csoport 2010. évi konszolidált árbevétele 8,35 milliárd forint volt.
A csoportszintű üzemi szintű veszteség az első negyedévben éves összevetésben 44 százalékkal 253 millió forintra emelkedett, az EMGEvent üzletág eredményeit nem számítva viszont 22 százalékkal 136 millió forintra csökkent.

A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) soron a társaságcsoport 207 millió forint veszteséget könyvelt el, ami 48 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az EMGEvent üzletág számaival korrigálva az EBITDA soron a veszteség 28 százalékkal 101 millió forintra esett vissza.

A társaságcsoport konszolidált mérlegének főösszege az időszak végén 9,88 milliárd forint volt, 20 százalékkal több az egy évvel korábbinál mintegy kétmilliárd forint tőkeemelés miatt. A 6,85 milliárd forint jegyzett tőkéjű Est Media Nyrt. saját tőkéje az időszak végén még nem érte el a jegyzett tőke nagyságát, 6,84 milliárd forint volt.

Az econet.hu részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A papír pénteken délelőtt 27 forintot ért, egy forinttal volt olcsóbb a csütörtöki záróárnál és forgalma megközelítette a 15 millió forintot. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 116 forint, a legalacsonyabb záróár pedig a csütörtöki 28 forint volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását