2024. május 4. - Mónika, Flórián

15 év fegyház a rablóknak

Nem jogerősen 15-15 éves fegyházbüntetésre ítélte kedden a Zala Megyei Bíróság azt a két férfit, akik 2009-ben Vonyarcvashegyen maszkban, fegyverrel, brutális módon támadták meg és rabolták ki ismerősüket és nála lévő társaságát.
2011. május 17. kedd 15:38 - HírExtra
Somogyi Ferenc és Béndek Ferenc 2009 nyarán azzal a szándékkal keresték meg lakásán ismerősüket, egy vonyarcvashegyi férfit, hogy erőszakkal pénzt szerezzenek tőle. A két támadó köteleket és ragasztókat vitt magával, a fejére maszkot húzott, egyikük a kezében fegyvert, a másik egy fadarabot tartva rontott rá ismerősükre és társaságára.

A házban tartózkodó mind az öt embert a földre kényszerítették, verték és megölésükkel fenyegették őket, ha nem kapnak tőlük pénzt és értékeket. A sértetteknél azonban csak kevés pénz volt, ezért egy laptoppal, bankkártyával, néhány tízezer forinttal távoztak a támadók. A fegyverrel fenyegetőzve elvitték az egyik férfi 5,5 millió forintot érő autóját, hogy másnap egymillió forintért kiválthatja.

A rablás után a támadók megkötözték áldozataikat, és megfenyegették őket, hogy ne szóljanak a rendőröknek, de a viszonylag könnyen kiszabaduló sértettek másnap feljelentést tettek.
Az ítélet indoklásában elhangzott: a két férfi gátlástalan, brutális támadást hajtott végre, egyik áldozatukat például olyan módon bántalmazták, hogy az lenyelte a nyelvét, és szájzárat kapott. Mindkét vádlott hosszú időt töltött már börtönben, személyiségük és tettük pedig különösen veszélyes a társadalomra nézve.

Az elkövetők szinte mindvégig tagadták a tettüket, az elsőrendű vádlott folyton megváltoztatta a vallomását, amire olyan magyarázatot is adott, hogy megtámadott ismerősükkel közös kábítószeres ügyük miatt csak megrendezett volt az eset. A bíró utalt is rá, hogy Somogyi Ferenc és az ebben az ügyben áldozatként szereplő férfi ellen valóban folyik bírósági eljárás kábítószerrel visszaélés miatt, de ez a tény a mostani ügyet nem befolyásolta.

A két támadót rablásban, személyi szabadság megsértésében, közokirattal és bankkártyával való visszaélésben találta bűnösnek a bíróság, és fejenként 2,7 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt az elrabolt és elő nem került személyautó értékeként.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a védők a minősítés megváltoztatása miatt és ezzel együtt enyhítésért fellebbezést jelentettek be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását