2024. április 19. - Emma

Ismét járható lesz a Műegyetem rakpart

Kétéves lezárás után várhatóan néhány héten belül újra megnyitják a Műegyetem rakpartot az autóforgalom előtt, miután rövidesen befejeződnek a 4-es metró beruházáshoz kapcsolódó útépítési munkák.
2011. május 5. csütörtök 08:02 - HírExtra
A XI. kerületi Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca közötti felsőrakpart-szakaszon a közlekedés kétszer egy sávon indulhat majd meg. A főpolgármesteri hivatal sajtóirodájának szerdai tájékoztatása emlékeztet arra, hogy a Szent Gellért téri állomás szerkezetépítése tavasszal befejeződött, a vállalkozó a pajzskiszolgáló berendezések elbontása után az állomás fölötti, úgynevezett leadónyílásokat megszüntette, így lehetőség nyílt a felszín rendezésére.

Közölték, hogy az útépítési munkák a tervek szerint május közepéig befejeződnek, ezt követően a Műegyetem rakpart eddigi teljes útzára megszűnik, csak két szűk munkaterületrész marad lezárva.

A két éve tartó útlezárás megszüntetése várhatóan jelentősen javítja majd Dél-Buda közlekedését.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság 2009 május végén zárta le a Műegyetem (azaz felső) rakpartot a metróalagút fúrása miatt. Azóta az észak-déli gépkocsiforgalom az alsó rakpartot, illetve a Budafoki utat és Bartók Béla utat terhelte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását