2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MSZP oszlatna

A nagykanizsai MSZP frakció a város közgyűlésének önfeloszlatását és új önkormányzati választás kiírását kezdeményezi, mert megítélésük szerint a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ képviselői "adósságspirálba rántják" a várost.
2009. március 20. péntek 12:25 - HírExtra
A párt annak kapcsán kezdeményezte a testület feloszlatását, hogy március 6-án mintegy 2,2 milliárd forintos hiányt szavazott meg a közgyűlés többsége a város idei költségvetésében, ennek elfogadását azonban a polgármester vétója akadályozta meg. Emiatt szombatra rendkívüli közgyűlést hívtak össze, amelyen újból szavazásra bocsátják a város költségvetését.

Fodor Csaba MSZP-s képviselő MTI-hez eljuttatott véleménye szerint a nagykanizsai közgyűlés az elmúlt időszakban "helytelen irányt vett, döntései veszélyeztetik kötelező és önként vállalt feladatai végrehajtását, végső soron veszélybe sodorják gazdálkodását és egészében a helyi közigazgatást".

A várost vezető Fidesz-KDNP koalíció politikáját "megválasztásuktól kezdve az önkényesség és a lakosság megsarcolása jellemzi", kettős politikát folytatnak, mert "míg az egyik oldalon spórolásra kényszerítik a város lakóit, addig a másikon számolatlanul megy ki a pénz a városházáról". Ez történt március 6-án, amikor a két párt az SZDSZ képviselőivel kiegészülve megszavazta a 2009-es költségvetést - fogalmazott a városi képviselő.

A szocialista frakció képviselői ezért soron kívüli önkormányzati közgyűlés összehívását kezdeményezik a közgyűlés feloszlatása, valamint új helyi önkormányzati választások kiírása érdekében. A kezdeményezésről szóló határozat elfogadásához minősített szótöbbség szükséges a közgyűlésben - közölte Fodor Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását