2024. április 29. - Péter

Egy műszakban termel az esztergomi Suzuki

Május elejétől három hétig alkatrészhiány miatt egy műszakban termel az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. - közölte a vállalat.
2011. május 4. szerda 08:56 - HírExtra
Ebben az időszakban naponta csak 400-430 autót készít a gyár, de a csökkentett üzemmódot minél hamarabb szeretnék megszüntetni. A dolgozók közül senkit nem bocsátanak el, számukra az állásidőt fizetik, csak a műszakpótléktól esnek el - tette hozzá Ruska Viktória a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője. Az alkatrészhiány a Japánban történt természeti katasztrófa miatt állt elő, és általában a kisebb elektronikus alkatrészeket érinti.

A műszakszám csökkentésére azért van szükség, hogy a készletek kitartsanak, amíg az utánpótlás meg nm oldódik - mondta el a kommunikációs vezető.

Egyelőre három hétre látják előre a májusi gyártási menetrendet. A Magyar Suzuki vezetése mindent megtesz, hogy csökkenthessék az esetleges gyártási kiesést és mielőbb újra indíthassák a két műszakos munkarendet, melyben naponta 850 autó készülhet.

A Magyar Suzuki Zrt. az 1991-es gyáralapítástól 280 milliárd forintot meghaladó beruházást hajtott végre esztergomi gyárában. A 3.500 dolgozó mellett a beszállítói kör több ezer embernek biztosít munkát.

2008-ban már az 1 millió 500 ezredik darab magyar Suzuki elkészültét ünnepelték a gyárban, amelynek kapacitása ugyanabban az évben elérte az évi 300 ezer darabot, idén 170.000 autó legyártását tervezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását