2024. április 27. - Zita

Mesterházy kritikája

Mesterházy Attila szerint ma Magyarországon társadalmi, gazdasági és demokratikus válság van; az MSZP elnöke ezt az orosházi agrárszocialista megmozdulás 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen mondta.
2011. május 1. vasárnap 06:42 - HírExtra
"Egy olyan kormány irányítja az országot, amely tudatosan lemondott több millió magyar állampolgárról. Ez a kormány azt mondja, hogy számomra csak azok a társadalmi csoportok a fontosak, akiktől (…) politikai támogatást, szavazatot szerezhetek" - hangoztatta az ellenzéki politikus.

Az MSZP elnöke mintegy négyszáz fős hallgatósága előtt hozzátette: ezért a kormány a felső tízezer érdekében lemondott több millió magyar emberről. Szerinte az "igazságtalan adórendszer" nem szól másról, mint hogyan lehet kedvezni a társadalom felső tíz százalékának a maradék kilencven százalék kárára. "Azoktól vesz el, akiknek amúgy is már kevesebb van, és azoknak ad, akik nem szorulnak rá erre a segítségre" - jelentette ki.

Mesterházy úgy látja, hogy a következő időszakban "nem megújulás lesz Magyarországon, hanem megszorítás". Szerinte ugyanis az adóváltozások miatt több mint 500 milliárd forintos költségvetési bevételről mondtak le, hogy átrendezhessék a magyar adórendszert. "Ezeket a költségvetési lyukakat akarják most betömködni azzal, hogy megint csak azoktól vesznek el, akik nehezebb helyzetben vannak" - szögezte le, majd hozzátette: "a kormány paktumot kötött a munkáltatókkal az önök jogfosztására".

Kijelentette, hogy Magyarország nem lehet kilencmillió szegény ember hazája."Azért kell küzdeni, hogy a jólét, az esélyegyenlőség mindenkire egyformán vonatkozzék" - emelte ki.

Mesterházy Attila szerint a helyes gazdaságpolitika fókuszába a munkahelyteremtést és a fenntartható fejlődést kell állítani, s ennek érdekében összefogásra szólította fel a pártokat, a civil szervezeteket és a munkavállalókat képviselő szakszervezetek tagjait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását