2024. április 25. - Márk

Orbán: Adócsalók gyülekezete a kormány

A Fidesz elnöke a párt országos választmányának szombati budapesti tisztújító ülésén úgy fogalmazott, a kormány nem más, mint "politikai adócsalók gyülekezete".
2009. július 11. szombat 14:20 - HírExtra
Június 7-én, az európai parlamenti választás napján nem "választási baleset" történt, hanem új politikai rendszer jött létre az országban, amely már régóta formálódott a mélyben, de most emelkedett felszínre - közölte Orbán Viktor.
A centrális politikai rendszer lényege szerinte az, hogy egy kormányképes erő létezik a színpadon. "Úgy látnak bennünket az emberek (...), hogy mi vagyunk azok, akik meg tudjuk állítani Magyarország süllyedését, (...) és el tudjuk indítani a felemelkedés útján az országot" - tette hozzá.
Kijelentette: ha lesz egy olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, annak nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos tagja.
A pártelnök véleménye szerint aki "a szocialisták által kitalált" szolidaritási alapba befizet, az valójában egy MSZP-s választási pártkasszába fizet be. E szolidaritási alap helyett vissza kellene tenni azt a pénzt, amit elloptak, mert ha nem loptak volna, "nem kellene ilyen merőben szokatlan, európai civilizációkban szinte példátlan módon pénzt kunyerálni jobb módúaktól a szegényebb emberek számára" - hangoztatta.
Úgy vélekedett, a kormánynak semmi sem szent, a hatalmon maradás érdekében politikai adócsalásra is képes. "Azért csalnak, hogy a saját hatalmukat és a saját pénzüket mentsék. (...) Ennek hamarosan vége lesz" - mondta.

Orbán Viktor úgy látja, már magával a törvényalkotással adót csal a kormányzat. Bejelentik, hogy adócsökkentés lesz, és a végén - az adócsalás eredményeképpen - a megszülető törvény adóemelést rendel el - fejtette ki.

A Fidesznek az a dolga, hogy az emberek számára világossá tegye: "az a tény, hogy ma az ország vezetői politikai adócsalók", nem sarkallhatja arra őket, hogy maguk is "zárójelbe tegyék" a törvényeket - jegyezte meg.

A pártelnök arra kérte az országos választmányt, erősítse meg azt a korábbi felismerést, miszerint a Gyurcsány-Bajnai-korszak "a letartóztatott polgármesterek, az offshore politikusok és a rabosított titokminiszterek korszaka (...) , ezt a korszakot szeretnénk lezárni" - emelte ki.

Szerinte ennek a korszaknak a fenntartója, az MSZP olyan mértékben zsugorodik, és ezzel párhuzamosan radikalizálódik is, hogy már rég nem a baloldalt képviseli, hanem csak milliárdosok belterjes baráti körét. "Az MSZP-nek már nincs épkézláb vezetője, az MSZP-nek csak üzleti érdekei vannak, és ezek az érdekek tartják életben a Gyurcsány-Bajnai-korszakot" - vélekedett. Orbán Viktor szerint a szocialisták most helyezik el embereiket, most építik be a kádereiket a lehető legfontosabb helyekre a túlélésért.

Úgy látja, a választásokig hátralévő néhány hónap az utolsó nagy összecsapás az emberek reményei és a hatalom tervei között. "A Fidesznek az a dolga, hogy beváltsa a magyarok talán utolsó nagy történelmi lehetőségét. (...) Nincs kiegyezés, nincs könnyű, kényelmes és sima út", azonban a végén van győzelem - hangsúlyozta.

Beszédét úgy zárta, hogy olyan győzelem vár a Fideszre, ahol ünneplés helyett még nehezebb munka, az ország újjáépítése vár rájuk.

Orbán Viktor beszéde után a tisztújítás zárt üléssel folytatódott a VIII. kerületi Polgárok Házában.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alapszabálya szerint - amelyet 2006-ban fogadtak el - az országos választmány a szövetség információs, egyeztető és döntéshozó fóruma, amely az alapszabály keretei között a saját maga által megállapított ügyrend szerint működik.

Az országos választmányt 2002. óta Kövér László vezeti, akit legutóbb 2007-ben egyhangúlag választottak újra elnökké.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

heimsharp
2009. július 12. 08:51
NEM LELL LEKÖPNI MERT ANNYIT SEM ÉR AZ EGÉSZ EMBER,HANEM AMENNYI BÜNT KÖVETETTEL MAGYARORSZÁG ÉS AZ EMBEREK ELLEN UTOLFOGJA ÉRNI A VÉGZETE, MERT MINDEN BÜNÖS ELÖBB UTOBB ELNYERI MÉLTÓ BÜNTETÉSÉT.
heimsharp
2009. július 12. 08:43
Orbán Viktor már tett ilyen kijelentést a gisdazdáknál, ennyit mit mond.Nekem az a véleményem a fidesz tele van komunistákkal még a mai napig is nem kell koalicio.kÖNNYÜ BESZÉLNI HA A HÁTAM MÖGÖTT ÁLL A KÖZTÁRSASÁGI ELNŐK,AZ ÜGYÉSZSÉG ÉS MINDEN ALJAS DOLGOTT ELSIKÁL, MI VAN A kAYA IBRAHIMMAL, AZ EZÜST HAJÓVAL,A HEPPY-ENDEL,AZ ORBÁNRÓL TŐBB MILLIÓÉRT ADÓ FIZETÖK PÉNZÉN FELVETT KATETTÁKKAL MI VAN, A 12 ÁLLAMI GAZDASÁGGAL, A SZERVER FELTŐRÉSSEL ,LEHALLGATÁSOKKAL,ÉS MÉG LEHETNE SOROLNI MENNYI DISZNOSÁGOT KÖVETTEK EL, AMIT AZ ÜGYÉSZSÉG ELSIKÁLT,KI EMLÉKSZIK MÁR EZEKRE? MINDENT ELINTÉZTEK CSÖNDBEN.eLLENBEN MEGHUZGÁLJÁK AKIT TITOKBAN MEGFIGYELTEK,ÉS TISZTÁZNI AKARTÁK MI TŐRTÉNT,VERIK A FELESÉGÜKET JÓL TESZIK VERIK A POLGÁR MESTERT JÓL TESZIK,A TV-ÉK MÉG A LÁNYÁVAL VALÓ SÉTÁK IS MUTOGATJÁK , NEM TALÁLKOZNAK OTTHOL ? KELL A SZEREPLÉS ? UNDIROTÓ VOLT.VELEJÜKIK ROMLOTTAK CSAK ÖK MEGTEHETIK.ÉN NEM HÁBORODOM FEL HA EGY MSZP BIROSÁG ELÉ KERÜL BÜNTESÉK MEG AKI BÜNT KŐVETETT EL,MINDEGY MILYEN PÁRT TAGJA DE MINDENKIRE VONATKOZZON,DE ÉVEK ÓTA NEM EZ A HELYZET.A FIDESZ TELE VAN BARÁTOKKAL KOLLÉGISTÁKKAL MINDEN MOCSKOS DOLGOT TUDNAK EGYMÁSRÓL PERSZE HOGY ŐSSZE TARTANAK.
Steve22
2009. július 11. 15:44
Fujj Orbán le undorítóbb ember a világon fujj élőbe meglátnám leköpném!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását