2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kadhafi elbukta Misztrátát?

A líbiai kormányellenes lázadók hétfőn közölték, hogy kiverték a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőket a két hónapja ostromlott Miszráta városából.
2011. április 26. kedd 10:47 - HírExtra
A felkelők csapatainak több parancsnoka kijelentette, a kormányerők visszavonultak a városból és jelenleg Miszráta elővárosaiban állomásoznak. Miszráta legnagyobb kórházának egyik orvosa elmondta, hogy a városban hétfőn kilenc ember meghalt, további negyven pedig megsebesült robbanásokban; vasárnap 27, szombaton pedig 28 halálos áldozata volt a miszrátai detonációknak, harcoknak. Öt erőteljes robbanás rázta meg hétfő este a líbiai fővárost, amely az elmúlt napokban a NATO heves légicsapásainak célpontjává vált.

Tripoli keleti, Ain Zara kerületének egyik lakosa három erős robbanásról, majd azt követően a magasba csapó lángokról és füstoszlopról számolt be az AFP francia hírügynökségnek.

"Gyarmatosító keresztes agresszor"?


Az al-Dzsamahiríja televízió a NATO-ra utalva közölte, hogy a "gyarmatosító keresztes agresszor" polgári és katonai célpontokat támadott. A televízió katonai forrásra hivatkozva hozzátette, hogy a légicsapások áldozatokat is követeltek, de számukat nem közölte.

A líbiai főváros múlt péntek óta a NATO intenzív légicsapásainak célpontja.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását