2024. május 13. - Szervác, Imola

Újabb bírálat a szocialistáktól

Az MSZP szerint bár a kormány azt ígérte, hogy két hét alatt rendet tesz, egy évvel az országgyűlési választások után az látszik: a közbiztonság megerősítéséhez 52 hét sem volt elég.
2011. április 23. szombat 15:54 - HírExtra
Gúr Nándor országgyűlési képviselő szombaton sajtótájékoztatón kifejtette: összefüggés van a szegényeknek kedvezőtlen kormányzati intézkedések, a közfoglalkoztatási rendszer "szétzúzása" és a társadalmi békétlenség, az ember és a tulajdon elleni bűncselekmények számának növekedése között. A nyomor szélére jutó emberek ugyanis - folytatta - "adott esetben olyat cselekszenek, amit józan ésszel nem lehet cselekedni".

A szocialista politikus ugyanakkor hozzátette: elszállt Orbán Viktor ígérete, amely szerint két pofonnal hazaküldik a szélsőségeseket. "Mit látunk ehelyett? Véderőt, csendőrséget, Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet és más félkatonai szervezeteket flangálni" - mondta.

Az MSZP-s képviselő arra szólította fel a kormányt: adja vissza a tárcának, és fordítsa a közbiztonság megerősítésére azt a 30 milliárd forintot, amelyet a Belügyminisztériumnál a tartalékképzés miatt zároltak.

Sürgette a településőr-program újraindítását és azt is, hogy a közfoglalkoztatásban ne csak néhány hónapra és napi négy órában, hanem ismét legalább fél évre és napi nyolc órában adjanak munkát az embereknek. Bírálta ugyanakkor a konvergenciaprogramot, amely a munkanélküli ellátás időtartamát 90 napra csökkentené.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását