2024. április 16. - Csongor

Itt a magyar e-könyv

Txtr néven jelent meg az a Magyarországon még újdonságnak számító e-könyvolvasó, amely egy beépített SIM-kártya segítségével már közvetlenül a magyar e-könyváruházból képes elektronikus könyvet vásárolni.
2011. április 16. szombat 20:09 - HírExtra
A XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon bemutatott eszköz különlegessége, hogy külső kiegészítő modul csatlakoztatása nélkül szinte bárhol, és bármikor kapcsolódhat az eKönyv Magyarország online áruházához. Ezért a kényelemért viszont borsos árat, mintegy százezer forintot kell fizetni, hiszen a hasonló kijelzővel rendelkező olvasókat már negyvenezer forint körüli áron is meg lehet vásárolni.

A txtr 600x800 képpontos, 6 colos átmérőjű e-papír (e-Ink) kijelzőt tartalmaz és a súlya is csupán 300 gramm. Ez az olvasó tulajdonképpen azoknak a vásárlóknak jó, akik a magyarországi elektronikus áruházakból szeretnének másolásvédelemmel ellátott EPUB (elektronikus publikáció) formátumú e-könyveket vásárolni.

A Kindle ugyanis a szabadon terjeszthető és szinte minden olvasón megnyitható formátumok mellett a jogvédett tartalmakhoz is használt EPUB formátumot nem támogatja. A txtr mobilkapcsolatát a T-Mobile biztosítja, és annak minden költségét az eKönyv Magyarország fedezi, tehát a vásárló nem fizet az e-könyvek letöltésével generált az adatforgalomért. Az e-könyv piac szakértői szerint alapvetően kétféle olvasó-eszköz elterjedése várható. Az iPad típusú táblagépeké, amelyek elsősorban a multimédiás tartalmak megjelenítésében erősek, míg az e-papír technológiával működő, méretében kisebb, kifejezetten fekete-fehér könyvek olvasására szánt eszközök a hagyományos könyvfogyasztás alternatíváját teremtik meg.

Az eszköz forgalmazói pedig egyetértenek abban, hogy, ha az internetről letölthető e-könyvek ÁFA-tartalma a jelenlegi 25 százalékról 5 százalékra csökken, akkor az elektronikus könyvek akár 60 százalékkal is olcsóbbak lehetnek a hagyományos papíralapú változatoknál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását