2024. június 2. - Kármen, Anita

Martonyi cáfol

Martonyi János szerint semmilyen provokáció sem zavarhatja meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint Németh Zsolt, Győri Enikő és Prőhle Gergely külügyminisztériumi vezetőkkel fennálló kifogástalan együttműködését és barátságukat.
2011. április 7. csütörtök 19:11 - HírExtra
A külügyminiszter az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Magyar Narancs e heti számában megjelent cikkre reagált. A lap egyebek mellett arról ír, hogy Martonyi a közelmúltban "igen kellemetlen beszélgetést" folytatott a kormányfővel, lojalitása kifejezése mellett ugyanis "követhetetlennek, kaotikusnak és Magyarország érdekeivel ellentétesnek" nevezte a kabinet politikáját.

A cikk szerzője emellett arra is kitér, hogy a külügyminiszter távozásának "lebegtetése" felborította a tárcán belüli erőviszonyokat, és utódlási harc indult a Martonyi Jánoshoz, illetve Németh Zsolt külügyi államtitkárhoz közel állók között. A Magyar Narancs szerint meginogtak a korábban "külügyminiszter-utódként emlegetett" Győri Enikő európai uniós ügyekért felelős államtitkár pozíciói, Martonyi János pedig most azért küzd, hogy őt Prőhle Gergely, az európai uniós kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kövesse.

Martonyi szerint a személyével és a Külügyminisztérium vezetésével kapcsolatos "kampány látványos bizonyítékát adja annak, hogy a magyar sajtóban bármilyen alaptalan, ostoba és abszurd" cikkek megjelenhetnek. A tárcavezető szerint ez egyben azoknak is "csattanós választ" ad, akik szerint a magyar médiaszabályozás sértheti vagy korlátozhatja a sajtószabadságot.

A miniszter úgy fogalmaz, mindez derűvel és nyugalommal tölt el, mert szerinte a sajtószabadság még ilyen esetben is fontosabb, mint bármilyen más szempont vagy megfontolás. Hozzáteszi: közleményével minden hasonló jövőbeli ügyet lezártnak tekint, és azokról semmilyen további nyilatkozatot nem kíván tenni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását