2024. április 26. - Ervin

Vitray leköszönt, Sárközy lehet az utód

A Nemzeti Sporttanácsot megalakulása óta elnökként vezető Vitray Tamás életkorára hivatkozva július 24-én benyújtotta lemondását a köztársasági elnöknek, és döntéséről tájékoztatta az őt jelölő miniszterelnököt is.
2008. szeptember 8. hétfő 13:53 - Hírextra
A Kormányszóvivői Iroda MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményéből kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő tudomásul vette Vitray Tamás lemondását, megköszönte a tanácsban végzett munkáját, egyúttal pedig kezdeményezi Sárközy Tamás jogászprofesszor kinevezését.

"Ma délelőtt megtörtént a felkérés, amelyet előzetesen elfogadtam - válaszolta az MTI érdeklődésére Sárközy Tamás. - Most szeretném egymás után megkeresni azoknak a sportszervezeteknek a vezetőit, amelyek tagokat delegálnak a tanácsba. Ezután felveszem a kapcsolatot a politikai pártokkal is, és ha érzem a bizalmat, akkor véglegesen is elvállalom ezt a társadalmi megbízatást."

Sárközy Tamás elmondta: ő egy ülésező, erős és a kormány számára javaslatokat tevő munkabizottságként képzeli el a Nemzeti Sporttanácsot, amely összehangolja a sportban működő különböző civil- és állami szervezetek érdekeit. A jogászprofesszor egyértelműsítette: a tanács nem kíván foglalkozni a magyar sportolók pekingi szereplésének értékelésével, mert álláspontja szerint az a Magyar Olimpiai Bizottság feladata. Sárközy Tamás úgy látja, a tanács első fontos feladata az lesz, hogy a kormánynak javaslatot tegyen a sport jövő évi állami támogatására.

A Nemzeti Sporttanács - Gyurcsány Ferenc akkori gyermek-, ifjúsági és sportminiszter ötletére - négy éve alakult a kormány mellett működő tanácsadó, javaslattevő testületként a magyar sport eltérő érdekeinek összehangolására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását