2024. május 17. - Paszkál

Megmentik a Tűzraktért?

A több ezer támogató aláírásnak, sok száz tiltakozónak, számos civil szervezet fellépésének, és a kulturális élet széleskörű támogatásának köszönhetően van esély a Tűzraktér további működésére.
2011. április 1. péntek 18:51 - HírExtra
A terézvárosi önkormányzat képviselőtestületi ülésén tegnap megállapította, hogy a VI. kerületi Hegedű utca 3. szám alatti ingatlan hasznosítására átgondolatlanul és elkapkodva kiírt pályázat eredménytelenül zárult.

A polgármester indítványára a képviselőtestület úgy határozott, hogy a jövőben az épületet alkotóházként kívánja működtetni. Az LMP azzal a módosító javaslattal élt, hogy elsőként a Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház, és az azt működtető Art Sector Alapítvány által benyújtott koncepciót vizsgálják meg, és utána döntsenek az épület további sorsáról.

Fontos előrelépés, hogy a kerületi Fidesz-KDNP többség képes volt újragondolni és megváltoztatni korábbi álláspontját, és ismét tárgyalóasztalhoz ül, hogy a Tűzraktér által készített hosszú távú működtetési koncepcióról egyeztessen.

Az LMP bejelentette, továbbra is figyelemmel kíséri a kulturális intézmény sorsát, és amennyiben szükséges, ismét fellép a csaknem 400 alkotót befogadó, Pro Urbe-díjas alkotóközpont megmaradásáért.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását