2024. június 14. - Vazul

Nem épít saját motort a McLaren

A McLaren úgy döntött, hogy nem épít saját motort az F1-ben. A woking-i istálló valószínűleg a jövőben is Mercedes motorokat fog használni a legnagyobb kategóriában.
2011. március 6. vasárnap 16:41 - HírExtra
2009 év végén a Mercedes úgy döntött, hogy 2010-ben saját csapatot indít a Formula-1-ben. A német gyártó Ross Brawn csapatának megvásárlása mellett döntött, így a világbajnok Brawn GP-ből Mercedes GP lett.

A Mercedes eladta a tulajdonrészét a McLaren csapatból és a felek külön úton folytatják. Nem sokkal a hivatalos bejelentés után felvetődött annak a lehetősége, hogy a McLaren saját motort épít a Formula-1-ben.

Az akkori hírek szerint Ron Dennis, a McLaren korábbi csapatfőnöke és jelenlegi részvényese a BMW motorfejlesztési osztályán tett látogatást, miután a németek kiszálltak az F1-ből. A McLaren tagadta azokat a híreket, miszerint megvásárolják a BMW F1-es motorrészlegét, és saját motort építenek.

Most Martin Whitmarsh egyértelművé tette, noha a McLaren egy rendkívül ambiciózus csapat és nem zárnak ki semmit, nem fognak saját motort építeni az F1-ben.

A McLaren elsősorban saját sportutójára, az MP4-12C GT programjára koncentrál.

Whitmarsh szerint a 2013-ban érvénybe lépő új motorszabályok nem hozták meg a kellő áttörést, így valószínűleg nem csatlakozik a sorozathoz új gyártó.

A McLaren a jövőben Mercedes motorokkal szerepelhet az F1-ben, de a Renault erősen érdeklődik a közös együttműködés iránt.
Forrás: SamsungSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását