2024. április 20. - Tivadar

Vigyázzon az italokkal!

Amikor elkezdünk fogyókúrázni nem csak az ételekre kell figyelünk, amiket meg eszünk, hanem ugyanúgy az italokra is, és természetesen sokan tévhitben élnek a diétás italokkal kapcsolatban.
2011. március 5. szombat 17:34 - HírExtra
 A fogyókúrázóknak felcsillan a szeme, ha valamin meglátják azt a feliratot, hogy light. Ám ez legtöbbször nagyon megtévesztő, ugyanis igaz, hogy kevesebb cukrot tartalmaz, mint az eredeti változata, ám az édesítőszer, amivel a cukrot pótolni próbálják, sokkal károsabb lehet a szervezetünk számára.

Akik rendszeresen fogyasztják a diétás italokat, nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak. Ezt azzal magyarázták, hogy ilyenkor sokkal nagyobb lesz az étvágyunk, és jobban vágyódunk a zsírosabb, olajosabb ételek után, de ezt még tudományosan nem bizonyították. Nemrégiben egy 2500 főből álló csoporton végeztek egy hasonló kutatást, ahol 9 évig vizsgálták az alanyokat, és kimutatták, hogy 61%-kal nagyobb az esély a szív – és érrendszeri betegségek kialakulására, mint egyébként. Emellett foszfát tartalmukkal elősegítik az öregedést, így semmiféleképpen ne ezeket válasszuk a cukrozott társak helyett.

Ne tévesszen meg bennünket a light jelzés. Ha oda szeretnénk figyelni a testsúlyunkra, saját magunk készítsük el otthon az italokat, hisz így tudjuk, hogy biztos nem kerül bele káros anyag. Főzzünk zöld teát, amit kevés mézzel, vagy természetes édesítőszerekkel turbózhatunk fel, de ha bírjuk az édes íz nélkül is, nyugodtan ihatjuk „üresen”. A legjobb fogyókúrás ital pedig nem más, mint a kristálytiszta víz. Ihatjuk szénsavas, szénsavmentes változatban, citrommal, naranccsal ízesítve, ebben az italban úgy sem fogunk soha csalódni. Garantáltan diétás, nem lesz tőle semmi bajunk, nem öregít, csak pozitív dolgokat lehet róla elmondani. Igaz, már a vizeket is ízesítik, de jól nézzük meg a címkéjét, mielőtt megvesszük.

Ha túl sok szénhidrátot, esetleg kalóriát tartalmaz, maradjunk az ízetlen változatnál. Vannak persze olyan diétás italok, amiket speciálisan fejlesztettek ki. Dönthetünk ezek mellett is, de győződjünk meg előtte róla, hogy valóban segítenek. Olvassunk utána, kérjük ki szakember tanácsát, érdeklődjünk esetleg olyan emberektől, akik már kipróbálták.

Rengeteg italpor és turmix található már meg a fogyókúrás piacon, de vigyázzunk, mert már ezeket is hamisítják, és hasonló névvel rosszabb minőséget próbálnak ránk sózni. Persze vannak olyanok is, amelynek bizonyítottan jó hatása van a szervezetünkre. Már csak meg kell őket találnunk, és kezdhetünk is bele a nagy súly ledobásba.
Forrás: Női Teázó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását