2024. május 17. - Paszkál

Sikerben bíznak a nagyok

A Barcelona és a Real Madrid a könnyed siker reményében vág neki a huszonnyolcadik fordulónak. A madridiakat kivéve a liga színe-java már szombaton pályára lép: a Barcelonán kívül megméreti magát a Valencia, a Villarreal és az Atlético is, utóbbi kettő épp egymás ellen játszik.
2011. március 5. szombat 13:03 - HírExtra
A Valencia nem játszott rosszul a katalánok ellen, ám rendkívül kevés igazi gólhelyzetet alakítottak ki, és csekély számú lehetőségüket is elpuskázták, így nem is lehetett más a vége, mint a tisztes vereség. A fehér feketékre szombaton sem vár könnyű feladat, a Mallorca otthonában veszélyes ellenfél, tizennégy meccsből hétszer hagyták el győztesen a pályát. A két csapat őszi találkozóján a piros feketék vendégként is győzedelmeskedtek, így mostani látogatóknak minden oka megvan az aggodalomra.

A Barça az idény egyik legfontosabb meccsén van túl. Bár a gránátvörös-kékek szemet gyönyörködtető passzjátékát elrontották a Turia-partiak, győzelmük nemigen forgott veszélyben, erejüket jelzi, hogy a kiegészítő embernek számító brazil Adriano a mezőny legjobbja volt, gólpasszával eldöntött a rangadót. A Camp Nou vendége ezúttal a Zaragoza lesz, Pintér Ádámék nem sok jóra számíthatnak.

A vendéglátók csapatkapitánya, Carles Puyol már teljes értékű edzésmunkát végez, bár nem lenne meglepő, ha csak csereként állna be, hiszen az Arsenal ellen minden valószínűség szerint neki kell majd helyettesítenie az eltiltott Piquét. Utóbbi a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón méltatta a Valencia elleni diadal jelentőségét, egyszersmind kiemelve a hétvégi találkozó jelentőségét is:

- Nagyon fontos győzelem volt, remek pozícióban vagyunk a ligában, de hiba volna máris az Arsenal elleni meccsre koncentrálnunk, hiszen nagyon értékes három pontot kell begyűjtenünk szombaton. Ellenfelünk a Bilbao legyőzése után rendkívül motivált lesz a Camp Nouban – figyelmeztetett az elbizakodottság veszélyére a középhátvéd.

A Barcánál jelen pillanatban Valdés kivételével mindenki harcképes, az együttes legnagyobb hiányzója a lumbágóval küszködő vezetőedző, Pep Guardiola lehet. Az Atlético az új fiú, a Corinthianstól igazolt brazil Elias Pazar fejesének köszönhetően mentett pontot a Getafe otthonában, formájuk továbbra is ingadozó. A Villarreal a 21. forduló után újra győzött, a Sárga Tengeralattjáró az Hérculest fektette két vállra, ki más, mint Giuseppe Rossi góljával.

A Dzsudzsák Balázzsal kacérkodó alakulat győzelemével négy pontos előnyre tett szert a tartományi vetélytárs Valenciával szemben, jelenleg közvetlen BL-indulást „okozó” helyen áll.
A vasárnap a Sevilla ellen pályára lépő Athletic borzalmas passzban van, Zaragozában szenvedett vereségük zsinórban a negyedik volt, így a baszkok az andalúzok ellen sem mehetnek biztosra, bár abban reménykedhetnek, hogy vesszőfutásuk nem tart örökké.

A Real Madrid legjobbja nélkül utazik Santanderbe, Cristiano Ronaldo combizom-sérülés miatt tíz-tizenöt napra kidőlt a sorból, a győzelem így is kötelező, ha akarnak még valamit a bajnokságban. A fehér mezesek csütörtökön valóságos mészárlást rendeztek a Málaga ellen, a „kivégzett” csapat mestere, Manuel Pellegrini valószínűleg nosztalgiával gondolt arra, hogy tavaly ilyenkor még az ellenfél kispadján ült…

A 27. forduló műsora:

Szombat


Mallorca – Valencia 18:00
Barcelona – Zaragoza 20:00
Atlético Madrid – Villarreal 22:00

Vasárnap

Gijón – Getafe 17:00
Hércules Almería 17:00
Levante – Espanyol 17:00
Málaga – Osasuna 17:00
Athletic Bilbao – Sevilla 19:00
Racing – Real Madrid 21:00

Hétfő

Deportivo – Real Sociedad 21:00
Forrás: SamsungSport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását