2024. június 17. - Laura, Alida

Nyolc között a Veszprém

A Veszprém szombaton legyőzte a Császár Gáborral felálló francia Chambéryt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában, így továbbra is vezeti csoportját, és már biztos nyolcaddöntős.
2010. február 13. szombat 21:55 - HírExtra
A magyar együttes a következő körben a legnagyobb riválisát, a német Rhein-Neckar Löwent fogadja majd.

Férfi BL, B csoport, 7. forduló:

MKB Veszprém-Chambéry (francia) 31-26 (19-13)
----------------------------------------

A két csapat első, franciaországi összecsapásán magabiztosan nyert tíz góllal a magyar bajnok, így most is a két pont megszerzése lehetett az egyetlen célja.

A kezdés káprázatos volt, 3-0-val nyitottak a hazaiak, a rivális csak az 5. percben tudott gólt szerezni Császár révén. Az elnyűhetetlen Perez jóvoltából 10-5 lett az állás, ám a magyar légiós vezette Chambéry nem tört meg. Két gyorsan bekapott gól után rendezte sorait a Veszprém, majd sorozatban háromszor volt eredményes. A lendület kitartott, a francia gárdának csak felvillanásai akadtak, így már a szünetre hatgólossá hízott az előny.

A fordulás után több poszton cserélt Mocsai Lajos vezetőedző, ez aztán meg is látszott a teljesítményen. A Chambéry 3-0-s rohammal nyitott, az első hazai találatra hat és fél percet kellett várni, de így sem volt ok az aggodalomra, mert a tisztes távolság egy darabig megmaradt a két együttes között. Ugyanakkor a franciák ráéreztek, hogy mégis van keresnivalójuk, és egyre elszántabban játszottak. Negyedórával a vége előtt már csak 23-21-re vezetett az esélyesebb magyar alakulat.

A nagy iramot nem bírta sokáig a vendégalakulat, melynek lendülete Nocar kiállításával megtört. A Veszprém nagyobb sebességre kapcsolt, megszakítás nélkül fél tucat gólt dobott. Közben Peric két hétméterest is hárított, emiatt a franciák maradék hite is elszállt.

A csoport másik meccsén:

Kielce (lengyel) - Rhein-Neckar Löwen (német) 32-35 (19-15)

A másik magyar BL-érdekelt, a Szeged legközelebb jövő szombaton lép pályára az orosz Csehov otthonában. A Tisza-partiaknak gyakorlatilag alig van esélyük a továbblépésre.
Az A csoport állása: 1. Montpellier (francia) 12 pont, 2. Csehov (orosz) 10, 3. Valladolid (spanyol) 9, 4. Constanta (román) 6, 5. PICK SZEGED 3, 6. PAOK Szaloniki (görög) 2
Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását