2020. július 9. - Lukrécia

A távmunka a sláger

Az internetre épülő távmunka és az ehhez szükséges költséghatékony szoftveres megoldások szerepelnek az idei CeBIT középpontjában; a Google például csak vállalati megoldásaival jelent meg a hannoveri kiállításon.
2011. március 3. csütörtök 16:49 - HírExtra
A szoftveres megoldások elsősorban az adatmentésre a digitalizálásra és a kibertér biztonságára összpontosítanak. Kiemelt terület a személyiséglopások elleni védelem, az elektronikus adatkezelés egyszerűsítése és az ezekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások fejlesztése.

A költséghatékonyság fontosságát jelzi, hogy a nyílt forráskódú szoftvereket, például az OpenOffice irodai csomagot a Foxit alternatív PDF olvasót, illetve a különböző Linux alapú operációs rendszereket is egyre többen keresik.

A CeBIT-en nagy hangsúlyt kapnak az úgynevezett felhő alapú szolgáltatások is (ezek lényege, hogy a szolgáltató a saját szerverfarmján üzemelteti a szoftvereket, amelyekhez online hozzáférést biztosít a felhasználóknak). Szakértők szerint a számítástechnikai felhő (cloud computing) forradalmasítani fogja a teljes IT-szektort, a Gartner piackutató 2010-ben 68,3 milliárd dollárra (13.365 milliárd forintra) becsüli a felhő alapú szolgáltatásokból származó bevételeket, és nemzetközi szinten 16,6 százalékos éves növekedés mellett 2014-ben már 148,8 milliárd dollárt (29 119 milliárd forintot) várnak az internetre épülő alkalmazásokból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását