2024. április 19. - Emma

Nyolcéves alkesz

Nyolc évesen szokott rá az alkoholra egy brit kislány, akit tinédzser korában alkoholelvonóra kellett küldeni – közölte a megdöbbentő hírt a The Daily Mail.
2011. március 1. kedd 14:23 - HírExtra
A lány nevét és pontos korát személyiségi jogok miatt nem hozhatták nyilvánosságra, de annyi biztos, hogy ő volt a legfiatalabb brit, akit valaha is alkoholfüggőséggel kezeltek. Mint oly sokszor, most is a családi háttér tehető felelőssé a tragédiáért, a lány szülei és távolabbi rokonai is nagyivók. Inni az általános iskolában kezdett, és a felső tagozatban már komoly gondjai voltak az alkohollal. Végül tinédzser korában ismerte el, hogy segítségre van szüksége.

Az ügy ismét ráirányította a figyelmet arra, hogy Nagy-Britanniában – és az egész világon – egyre fiatalabb korban kezdenek inni az emberek. Van olyan brit város, ahol száz, 14 év alatti gyermeket kezeltek már kórházban alkoholfüggőség miatt.

A szakértők szerint a tinédzserkori ivás több szempontból is rendkívül veszélyes: részegen a tinik gyakrabban keverednek meggondolatlan kalandokba, nem védekeznek, gyakrabban okoznak balesetet és sokkal nagyobb az esélyük a felnőttkori masszív alkoholizmusra.

Forrás: Blikk
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását