2024. április 26. - Ervin

Nekik mindent szabad?

A piaci ár töredékéért vásárolhatta meg 150 négyzetméteres szolgálati lakását Zugló zöldövezetében Fapál László, a Honvédelmi Minisztérium volt államtitkára.
2011. február 24. csütörtök 07:31 - HírExtra
A padlófűtéses, klímatizált, szaunás ingatlan tulajdonát 2005-ben 65 millió forintért szerezte meg a Honvédelmi Minisztérium. Mint a híradóban elmondták, a vásárlás napján az akkor regnáló közigazgatási államtitkárnak, Fapál Lászlónak a tárca havi 12 ezer forintért határozatlan időre bérbe adta a kétszintes épületet. Egy évvel később, mikor államtitkári megbízása megszűnt, Fapál László a beszerzési ár harmadért, nem sokkal több mint 22 millió forintért megvásárolhatta a bérleményt.

A HírTV szerint az érvényben lévő szabályozás értelmében az ingatlant 15 évig el sem adhatta volna az állam, ezért "az ingatlanügyletet külön eljárás keretében személyesen a honvédelmi miniszter Juhász Ferenc engedélyezte".

A HírTV Célpont című műsora pénteken idézte a Honvédelmi Minisztériumnál történt korrupciós ügyben meggyanúsított O. János beismerő - magát és másokat is terhelő - vallomását, amely szerint a Fapál Lászlóval, a tárca akkori államtitkárával történt egyezség alapján egyik alkalommal a tábornok 12 millió forintot vitt Fapálnak, aki abból négymilliót egy italos dobozba tett, és azt mondta, hogy a főnöknek lesz, ami Juhász Ferencet, az akkori honvédelmi minisztert jelentette. Majd az államtitkár elment a dobozzal, és anélkül jött vissza.

Az MSZP sajtóosztályán az MTI-vel pénteken azt közölték, hogy Juhász Ferenc határozottan visszautasította a korrupciós vádakat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba. A sajtóosztályon arra hívták fel a figyelmet, hogy több mint egy éve vizsgált ügyről van szó, így ha az ügyészség szükségesnek tartotta volna, már megkérdezte volna Juhász Ferencet, de ez mindeddig nem történt meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását